tiistai 28. lokakuuta 2014

Nukkeleikkejä


Me haluttiin toteuttaa Lainan synttärilahja mahdollisimman paljon itse tehden ja vanhaa kierrättäen.
No, se onnistui oikein hienosti! Mitään ei ostettu ;)
Tein (miehen pienellä avustuksella) Lainan rakkaille nukeille kerrossängyn ja ompelin pääosin retro-tyynyliinoista siihen petivaatteet. Nuo retrokankaat on niin ihanan pehmoiseksi kulutettu. Peitoista ja tyynyistä tuli niin pehmeät ja muhkeat, että olispa ihana noihin itsekin sukeltaa. 


Tuo nukkejen vaatekaappi on ollut meillä jo aiemmin. Näin sen kirppiksen näyteikkunassa puunvärisenä ja näin siinä heti potentiaalin tähän tarkoitukseen. Maalasin valkoiseksi, koristelin pilkullisella washi-teipilla ja hyllypaperiksi laitoin kukkatapettia. Vanha rumpukapula muuttui vaatetangoksi :) 


Suunnittelin että yllätetään Laina synttäriaamuna nukkejen omalla "kodilla". Muistinkin edellisenä iltana, että minulla oli lapsena barbileikeissä tuollaisia vähän isompia puisia huonekaluja; pöytä, kiikkutuoli, sohva ja tuoli. Äiti onneksi oli säilyttänyt ne ja saatiin nekin paikoilleen aamuun mennessä. 
Nämä Animator-nuket on paljon isompia kuin esim. barbit ja itsekin hoksaksin kuinka isoja nämä on, vasta kun ensimmäinen nukke meille kotiutui. Suuren koon vuoksi näille ei ehkä viitsi alkaa mitään oikeaa nukkekotia rakentamaan. Tulis aika valtava rakennelma. Mutta nyt voi leikkiä aina levittää fiiliksen mukaan vaikka koko huoneeseen. 


Tuo punatukkainen on Urhea-elokuvan Merida ja tummatukkainen on Aladdinin Jasmine, jota tosin meillä jostain syystä kutsutaan Liljaksi. Liljan tukka on aika kamalassa kunnossa ja kaikki vinkit nukkejen tukan selvittelyyn otetaan vastaan :D

Ompelin myös paljon uusia vaatteita nukeille. 
Viimeisimpänä syntyi molemmille pitsihelmamekot, hameet, topit, lököhousut ja tuubihuivit. 
Näille on niin kiva ommella kun vaatteita tulee ihan minimaalisista tilkuista. Tietysti tuo suuri pää ja vielä suurempi tukkaa vaikeuttaa sen verran, että normaali pääntie ei oikein tule kysymykseen. Mutta onneksi neppareilla saa kivoja juttuja tehtyä. 
Lainan kummitäti muuten kutoi viime syksynä aivan ihanat pikkuiset villasukat nukelle. Ne on niin söpöt! Harmi kun ei tullut ne kuvaan mukaan.


Kyllähän näihin nukkeleikkeihin voi tällaisena vähän lapsenmielisenä aikuisena hurahtaa ihan helposti! Nyt vaan koko ajan katselen ympärilleni sillä silmällä, että jotkut ihan arkiset pikkutavarat saattaa olla oivallisia nukkejen kotiin :) 

Leikkimielistä keskiviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihania! Näistä Pikkuneiti on varmasti ollut innoissaan, voin kuvitella. :)

    VastaaPoista