maanantai 5. tammikuuta 2015

Uudet tuulet


Kun vuosi läheni loppuaan, tuntui luontevalta miettiä vähän Melutalon tilannetta. 
Mihin suuntaan haluan yrityksen kehittyvän? Mihin haluan panostaa? 
Vielä toistaiseksi, kun lapset on pieniä, yritykseen käytettävä aika on kortilla. 
Mutta haaveena ja tarkoituksena on kyllä, että tästä tulee minun päätoiminen työ kun lapset kasvaa. 
Siitä syystä onkin tarpeen miettiä, mikä on se toimiva konsepti, joka kantaa pitkälle eteenpäin. 


Minun tuotteet on saanut tosi ihanan vastaanoton ja olen saanut tämän lyhyen urani aikana tutustua tosi mukaviin ihmisiin, oppia uutta, kehittynyt niin käsityöläisenä kuin bisneksen tekijänä (jälkimmäistä täytyy kyllä todella vielä treenata :D)
Paljon on suunnitelmia tulevaisuuden varalle ja tämän vuoden aikanakin on tarkoitus toteuttaa muutama jännä juttu, mutta niistä lisää myöhemmin :)


Suurin päätös, jonka nyt tein, on se, että jätän tilaustyöt tällä erää kokonaan pois valikoimasta. 
Tilaustöitä on ollut mukava tehdä ja niitä olenkin saanut paljon tehdä, joten siksi moni saattaa ihmetellä, mitäs järkeä tuossa päätöksessä on. Noh, muutama syy on tässä: 

- Vaikka tilaustyöllä ei ole kiire, niiden täytyy kuitenkin valmistua jossain tietyssä aikataulussa. Ja minulla tekemättömät työt pyörii mielessä ja "stressaa" siihen saakka kunnes saan ne valmiiksi. 

- Yksittäisen tilaustuotteet tekemiseen menee paljon enemmän aikaa (täytyy etsiä kankaat, kaavat; mahdollisesti vielä muokata niitä, valita sopivat resorit ja langat (jos sellaisia ei varastossa sillä hetkellä ole, ostaa ne), langoittaa saumuri ja ompelukone uudestaan, vaihtaa ehkä vielä sopivat neulat, ilmoittaa valmiista tuotteesta asiakkaalle, sopia haku). Nämä monet tuntuu ihan pikkujutuilta, mutta kokonaisuudessaan aikaa menee niin paljon enemmän, että tilaustöillä pitäisi olla selkeästi korkeampi hinta, jotta saisin työlleni asianmukaisen korvauksen. 

- Tällä hetkellä tärkeintä on tietysti perhe ja lasten tarpeet menee kaiken edelle. Siksi tähän hetkeen parhaiten sopii sellainen työskentelytapa, että saan tehdä juuri silloin kuin pystyn ja haluan. Vaikka yhden sauman kerrallaan. Tekemättömät työt ei ahdista eikä stressaa kun minkään ei tarvitse olla valmiina tiettyyn määräaikaan mennessä. 

Halusin avata tätä asiaa, jotta ymmärtäisitte syitä päätöksen taustalla :)
Kyllä varmasti taas jossain vaiheessa tilaustyöt palaa kuvioihin, mutta nyt mennään näin! 


Tää jengi + ukkokulta on ihan parasta. 
Ja nämä stailaamattomat kuvat kertoo sen, millaisissa olosuhteissa meillä touhuillaan ja työskennellään :D Kaikki vähän hujan hajan, mutta voi sitä tunnelmaa! Sitä ei voita mikään! 

Mä oon näistä pienoisista muutoksista ihan innoissani! Työtilat saattaa kokea pientä muutosta, tuotevalikoimasta tulee vähän suppeampi ja voin panostaa täysillä kaikkeen mitä teen. Ompelen tästä eteenpäin vähän isompia eriä vaatteita hartaasti ja tarkkaan valikoiduista kankaista. 

Melutalon fb-sivuilla ilmoittelen sitten myöhemmin uusista jutuista! 
Mukavaa loppiaispyhää ja arkeen paluuta :)

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Pääasia että sulla itellä on hyvä ja kepeä mieli.Siitä tietää että päätös on oikea <3 Tsemppiä Melutalon arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! On tosi huojentunut olo nyt tästä päätöksestä ja ihan uudenlaisella innolla nyt suunnittelee kaikkea uutta kun tietää, että saa 100% keskittyä niihin :)

   Poista
 2. Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogistasi sekä ihanista ompelemistasi vaatteista! Tällaiselle "etäfanille" oli mieleenpainuva kokemus myös saada käydä tutustumassa Melutalon avoimiin oviin. Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uusiin tuuliin, kuulostaa hyvältä! Jos jotain saa toivoa, niin vaatteita myös yli 128 cm:lle. On äärettömän vaikeaa löytää omille lapsille kivoja vaatteita, kun kaupat pursuaa 134 cm:stä ylöspäin vaan niitä sininen, harmaa, musta-tyylisiä. 😩😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, toiveita kuulen todella mielelläni. Ja pistetäänpä korvan taakse tuo! :)

   Poista
 4. Samaan päätökseen päädyin itsekin. Ihan ehdotonta eitä en tilaustöille sano, esim. toivekeppareita pystyn tekemään muiden mukana sarjassa :) Mutta yksittäiset, omasta tuotevalikoimasta poikkeavat tilaustyöt ovat ainakin mulle tappiollisia, joten ei niitä vain yrittäjänä voi tehdä.

  Mä oon itse jättänyt lastenvaatteet valikoimista pois, mutta niissä yli 120 cm tuppasivat aina jäämään rekille. Niitä aina toivotaan, mutta kauppa ei vain käy. Ratkaisin asian ompelemalla niitä tilauksesta - ja samaan hintaan kuin valmisvalikomissakin olevia vaatteita. Toimi mulla, ompelu onnistui sarjan jatkona ja asiakas sai halutessaan isommallekin lapselle (tai itselleen) kivan vaatteen kohtuuhintaan, kunhan vain hetken malttoi odottaa. Aika vähän noiden isompien tilauksia tuli.

  Menestystä yrityksellesi ja yrittäjyyden ja perhe-elämän yhteensovittamiseen!

  VastaaPoista