tiistai 27. joulukuuta 2016

Pekaanikuut

Nyt vihdoin on aika korjata se virhe, ettei näiden herkkupalojen reseptiä löydy täältä blogin puolelta! 
Joulukirjani mukaan olen tehnyt näitä ekan kerran jouluna 2011 ja niistä tuli heti ihan lemppareita ja sen jälkeen onkin joka joulu pitänyt leipoa. 
Mutta vasta joulupäivänä. Ja kannattaa varautua siihen, että näitä pitää aina ottaa se "vielä yksi". 
Nämä on myöskin ainoita pikkuleipiä, jotka oikeasti valmiina maistuu paremmalta kuin se raaka keksitaikina ;)


Pekaanikuut n. 35kpl

125g pekaanipähkinöitä
125g voita
1/4dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
2,5dl vehnäjauhoja

- Jauha pähkinät
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit. 
- Lisää pähkinät ja jauhot, sekoita taikina tasaiseksi käsin.
- Nosta takina jääkaappiin n. 30 minuutiksi 
- Kauli taikina n. 0,5cm paksuiseksi levyksi ja ota keksit pikkuleipämuotilla 
(olen myös joskus käärinyt taikinan kelmuun jääkaappiin ja leikannut vain terävällä veitsellä siitä pieniä ympyröitä, sujuu helposti ja nopeasti. Silloin vain täytyy antaa jähmettyä pidempään jääkaapissa.)
- Paista 200-asteessa n. 10-13minuuttia. 
- Kierittele vielä hieman lämpimät keksit tomusokerissa



Nämä säilyy ihan hyvin huoneenlämmössä ja maistuvat seuraavana päivänä vielä aivan yhtä herkullisilta kuin tuoreena.


Nam! Ehkä nappaan yöpalaksi vielä yhden ja kipitän nukkumaan ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti