perjantai 28. kesäkuuta 2013

Juhannustaikaa

Juhannuspostausta pukkaa, näin viikon myöhässä. Muttaku on ollut tässä semmosta tohinaa, että ei ollenkaan ole ennättänyt. 

Meidän juhannukseen kuuluu olennaisena hyvä seura, hyvä seura ja rantaelämä. Juhannuksena pitää ehdottomasti olla veden äärellä, päästä rantasaunaan vastomaan, järveen uimaan, muuta en osaa edes kuvitella. Tärkeää on tietysti saada viettää kivat juhlat rakkaitten kanssa ja hyvin syöden. 

Juhannusjuhlat osa I vietettiin minun perheen kanssa rannassa, tässä kuvia siitä: 


Tämä paikka on mulle tärkein kesänviettopaikka, niin kaukaa lapsuudesta kuin saatan muistaa. Enpä tainnut kovin vanha olla kun humpsahdin just tuosta laiturin vierestä jäihin, mutta onneksi ei mitään sattunut silloin. Mulla olis pieni sisustusprojekti nyt, nimittäin tuo ihana hirsiaitta. Voitais siellä sitten kesäpäivinä yöpyä ja vaikka heti aamulla herättyä juosta järveen uimaan :) 
Mahdollisimman paljon kierrätettyä tavaraa ajattelin sisutukseen käyttää, tuoda paljon värejä; sellaista retroa ripauksella romantiikkaa. Eli vähän pitsiä, jne. 
Katsotaan, minkälainen siitä tulee.


Saunan kuistilla loikoilua. 

Juhannusmenuhun kuului erilaisia salaatteja, juustotäytteisiä herkkusieniä, muurikkapannulla paistettuja lankkuperunoita, monenlaista lihaa. Nam!


Tuo etualalla näkyvä lohisalaatti on muuten tosi helppo tehdä ja se on hirmu herkullista. 
Keitetään ensin perunat, kun ovat jäähtynyt niin kuutioidaan.
Kulhoon -> perunakuutiot, lohi, sitruunapippuria, runsaasti tuoretta tilliä, creme fraichea ja majoneesia. 
Sitten varovasti kaikki sekaisin. 

Juhannusjuhlat osa II vietettiin miehen sukulaisten kanssa

 Minun tehtävänä oli tuoda jälkiruuat, tai oikeastaan nämä oli kyllä alkupalat, koska kahviteltiin ennen ruokaa. 
Tein mokka-suklaajuustokakun ja siitä tuli kyllä heti ainakin mun suosikki! Lisäksi meillä jäi synttäreiltä suklaamuffinsseja, niin kuorrutin ne sekä tein sitruunajuustokakun. Kylläpä saatiinkin herkutella!


Pöytä notkui monenlaisia herkkuja, vaan oli meitä syöjiäkin aika paljon. 
Uusia perunoita vartaassa, liha-kasvisvartaita, halloumijuustoa, coleslaw salaattia, ahvennyyttejä. 


Kaikessa yksinkertaisuudessaan: hyvä ruoka, parempi mieli :) Minä kirmasin juhannusjuhlasta toiseen päälläni mekko, jonka ompelin aivan ihanasta Kiukkupyllyt-kankaasta. Siinäpä taas yksi suosikkivaate! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti