keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Diy Reeses

Jos pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä; tämä juttu on sinua varten :) 

Kuva netistä.

Mun himoitsemat herkut on näitä Ameriikan maan ihanuuksia: Reesesejä. 
Olen näitä ulkomailta aina ostanut. Ja suomessakin näitä saa useista paikoista, mutta meidän kylällä en ole vielä missään törmännyt. Ehkä ihan hyvä vaan, koska näihin mulla iskee sellainen himo, että voisin ihan niille töin lähteä kaupasta hakemaan. 

Minäpä sitten fiksuna tyttönä päätin opetella näitä itse tekemään.. (en oo vielä osannut päättää, että oliko se ihan kauheen huono idea vai ei :D )
Jaetaan näitten herkkujen ohje nyt teillekkin, niin pääsette kokeilemaan. Jos nämä vaan sattuu omiin makuhermoihin kolahtamaan, niin kauaa näiden tuskin tarvitsee jääkaapissa vanhentua. 

Näiden tekeminen on todella helppoa. Pian on tiedossa muutamat juhlat, joihin ajattelin näitä tehdä.


Tällä ohjeella näitä tuli minulla 17 kpl ja nämä on melkoisen makeita. Normaali ihmiselle tällainen yksi on varmasti riittävä herkku kerrallaan, mutta minun kaltaisella sokerihiirellä neljäkin saattaa mennä ihan tuosta vaan. 
Tein nämä paperisiin muffinssi-vuokiin, mutta variaatioitahan on loputtomasti. Pieniä kohvehteja ajattelin tehdä seuraavaksi. 

Tarvitset seuraavat ainekset: 
200g maitosuklaata
200g valkosuklaata
 1,5dl maapähkinävoita
3/4dl tomusokeria
50g voita

*Ensin sulatetaan puolet suklaasta ja levitetään se vuokien pohjalle. Itse tein niin, että nostin vuokat hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa oli alkanut jähmettyä, painelin lusikalla suklaata ihan pienelle matkalle vuoan reunoille. Näin niihin jäi kuppimainen muoto, johon täyte on helppo levittää. 

*Sillä välin kun suklaakupit jähmettyy, tehdään täyte. Maapähkinävoi, tomusokeri ja pehmeä voi vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sen jälkeen täyte levitetään suklaan päälle. 
Tässäkin tein niin, että annoin täytteen jähmettyä hetken aikaa ja sen jälkeen tasoittelin pinnan. 

*Sitten sulatetaan loput suklaasta ja kaadetaan täytteen päälle. Sen jälkeen vaan malttamattomana odottamaan suklaan jähmettymistä, jotta pääsee herkuttelemaan. :)Makoisaa loppuviikkoa teille! :)

Arvonta-päivitys on saanut mukavan vastaanoton ja tosi kivoja kommentteja olen saanut lukea. Bloggaustahtini hiipui hetkeksi, mutta noista teidän terveisistä sain ihan uutta potkua tähän. KIITOS!

11 kommenttia:

 1. Oi! Nää on ihan mun lemppareita! Uskaltaiskohan kokeilla tehä... Voi olla että ovat liian hyviä säilyäkseen hetkeä pidempään :D

  VastaaPoista
 2. Voi herkku, millainen ohje! Näitä pitää kokeilla heti, kun pidän taukoa sokerittomasta elämästä.

  VastaaPoista
 3. Voisiks seuraavana kehittää jonkun diy-neekerinsuukkoreseptin? Ei tarttis kaupasta ostaa. Mun suuri heikkouteni. :D Äärettömän hyviltä kyl noi reesesitki kuulostaa. Hymmm.. Juhlat olis tulosa. :)

  VastaaPoista
 4. Nami mikä resepti, täytyy koklata :)

  VastaaPoista
 5. Karppisokerilla ja tummalla suklaalla taidan testata. Kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Voi herrajumala minkä näköisiä. Mun on varmaan pakko tehdä tällaisia vaikka koetan karkinsyöntiä vähentääkin. Oliko tuo maapähkinävoi sellaista sileää vai rakeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm.. ehkä se on vähän sellaista rakeaa. Mutta pehmeän voin kanssa kun vatkaa sekaisin niin tulee oikein sileä täyte. Ehdottomasti kannattaa kokeilla näitä :)

   Poista
 7. Oi apua mikä herkkuohje! Näitä on pakko testata, kiitos reseptistä!

  VastaaPoista
 8. Eikä! En ehkä kestä! Kiitos tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, mistä olet löytänyt tuota Diy - tekstin mustavalkoista koristeellista fonttia?

   Poista
  2. Fontin nimi on Little snorlax ja ladattu muistaakseni dafont-sivulta. Oon aivan ihastunut siihen :)

   Poista