keskiviikko 14. elokuuta 2013

Täällä ollaan..

 Joskus aina tullee tällanen vähän pidempi blogitauko. Nyt oon surruutellu ahkerasti tilaustöitä valmiiksi. Pian meijän perheen kesälomareissu lähestyy ja haluaisin saada kaikki työt tehtyä siihen mennessä.
Lisäksi oon kehitellyt kaikkee kivaa puuha itselleni, pieni muutosprojekti keittiössä, lasten vaatteiden raivaus ja vielä olis kiva jotain reissuvaatetta saada itselle ja muksuille ommeltua :) Katsotaan mitä ennättää!


Eilen iski kauhee pikkunälkä illalla. Mietittiin jopa jotain noutoruokaa kunnes tulin järkiini ja tajusin, että parmepi on säästää rahat ja tehdä jotain pientä itse.
Tämä resepti on peräisin eräästä Italialaisesta keittokirjasta jonka ostin vuosia sitten opiskeluaikoina. Näitä tomaatti-basilikabruchettoja 
onkin tullut tehtyä aika moneen kertaan. On helppoa ja suht nopeaa ja raaka-aineetkin on edulliset. 
Nämä ainekset on sellaiset että löytyy yleensä aina kaapista, joten voi nälän yllättäessä tehdä. 


Tällä kertaa käytin vehnäsämpylöitä kun muuta ei ollut saatavillä. Leivästä leikatut siivut valellaan oliiviöljyllä ja paahdetaan uunissa kullanruskeaksi. 
Uunista otetut kuumat leipäviipalet hierotaan valkosipulinkynnellä.

Tomaatit kaltataan (tämä on aikaavievin osuus näissä leipäsissä). Eli tomaattien kuoreen tehdään ohut viilto terävällä veitsellä. Tomaatit upotetaan kiehuvaan veteen n. 10sekunniksi, sitten tomaatit käytetään kylmässä vedessä. Sen jälkeen tomaattien kuori lähtee käsin kuorimalla irti. Sitten pilkotaan tomaatit pieniksi kuutioiksi, siemenet ja malto jätetään pois. 

Sekoitetaan kulhossa tomaatit, oliiviöljy, suola, mustapippuri, basilika ja valkosipuli. Kaikkea laitetaan oman maun mukaan. Meillä oli neljä keskikokoista tomaattia ja miehen kanssa kahdestaan tämä annos tuhottiin. Sitten pari kuvaa penaalista, jonka tein ylä-asteen aloittavalle pikkusiskolleni. Hän itse valitsi kankaat ja minä ompelin. Ripustuslenkki ja tasku on kivoja yksityiskohtia. Toivottavasti tämä väripilkku piristää tylsiäkin koulupäiviä :) Loppuun kuva pipokasasta. Näitä onkin tullut surauteltua ihan mukavasti. Pipokelit lähestyy, jeeeee! :)

1 kommentti:

  1. Täytyy kyllä kokeilla leipäsiä, niin herkulta näyttää :)

    VastaaPoista