keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kakuttaa

Ompelun ja käsitöiden lisäksi yksi rakas harrastukseni on ollut jo monen vuoden ajan leipominen. Omien juhlien lisäksi olen tutuillekkin silloin tällöin tilauksesta leiponut.
Ja kun on tällaista haaveilevaista sorttia, niin yksi haave on myös ollut oma kahvila, leipomo, tms.. 
Yrityssuunnitelmia tulee tehtyä koko ajan ja miettii, mikä olisi se konsepti, joka olisi myös toimiva sekä mieluinen itselle. 

Olenkin nyt antanut ajatusten lentää ja suunnitellut, että voisin Melutalon ohella pitää pientä kotileipomoa. Tietysti tämä vaatii vielä paljon monenmoisien asioiden selvittelyä. 
Olen tietenkin aloittanut tärkeimmästä eli kakkumakujen suunnitelusta ;D 
Ajattelin, että minulla olisi tarjota valmiita vaihtoehtoja. Ehkäpä viittä erilaista kakkua, kuppikakkuja, macaroneja. Ehkä lisäksi jotain suolaista. 
On ollut todella hauskaa suunnitella erilaisia makuyhdistelmiä ja erilaisia koristeluideoita. 
Kaksi makua sekä kakkuihin ja kuppikakkuihin on jo valmiina! 


Raikkaat sitruuna-inkiväärikuppikakut maistuvat myös niille, jotka eivät ole aivan imellyksien ystäviä. Tai kiva kaveri myös jollekkin makealle, tuhdille kakulle. Fazerina-kakku nousi minun omaksi suosikiksi näistä. Suklaa ja appelsiini on oiva makupari. Suklaisen kakkupohjan välissä sekä kakun kuorrutteena on suklaa-appelsiinimousse. Päällä tummasuklaa-ganache sekä mokkasuklaakupolit. 
 Eikun hitsi mun täytyy perua tuo äskeinen suosikki... koska tämähän se oli!
Suolakinuski kuulostaa jotenkin kamalalta, joten mun mielestä näiden nimi pitää olla 
Salted Caramel-kuppikakut :) 
Suklaisessa kakussa on reilun kokoisia valkosuklaapaloja ja päällä aivan mielettömän ihana, kevyesti suolalla maustettu karamellikuorrute. Nam! Eikä tämäkään kakkunen maussa häviä noille edeltäjille. 
Kyseessä siis melko perinteinen porkkanakakku muutamilla pienillä muutoksilla niin taikinassa kuin kuorrutuksessakin. 
Tämä on sellainen kakku, joka toimii aina! Slurps! 


Onneksi mulla on lähipiirissä paljon innokkaita makuraatilaisia, niin saan maistajia tulevillekkin kakkukokeiluille! 
Ihanaa olis jos tätä tilausleipomoakin pääsisi kokeilemaan. Yritän pysyä avoimena kaikille suunnitelmille ja lähteä rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja. Ei voi tietää jos ei kokeile! 

Herkullista loppuviikkoa kaikille! 

3 kommenttia:

  1. Voi nam!! Melkeen MELKEEN tekis mieli kysyä, että kuin tiukalla aikataululla sulta vois synttärileipomuksia.... Sitten pitäs enää ihmetellä, että kuka ne ehtis hakemaan :D Mutta siis haaveet on aina hyviä, ja toisinaan ihan toteuttamisen arvoisia!

    VastaaPoista
  2. Ihania, mutta ois kiva jos jakaisit myös reseptit! Ihana blogi myös sulla.

    T. Tiinuskaf

    VastaaPoista