lauantai 16. heinäkuuta 2016

Remppakuulumisia

Laajennus etenee kovaa vauhtia, melkeinpä enää pintahommia olis jäljellä :) 
Hommaan tuli kuitenkin vähän takapakkia, koska lattia ei ole kuivunut läheskään siihen tahtiin kuin olisi ollut odotettavissa. Kuivumiseen voi mennä vielä jopa pari kuukautta vaikka olimme jo odottanut, että se olisi kuivunut. :/ Mutta nyt ehditään kunnolla harkita vielä kaikkia valintoja, tehdä seinät, katot ja yläkerta, joten ihan hyvillä mielin remontin suhteen ollaan. 
Tai minä olen kyllä oikeastaan super-hyvällä fiiliksellä ja innoissani tekemässä sekä suunnittelemassa. Nyt olen päässyt sisustussuunnitelmien suhteen jo kunnolla vauhtiin, ihanaa!!!
Meillä on aika monta juttua, joiden kanssa joudutaan tekemään vähän enemmän työtä ja näkemään vaivaa, koska tehdään monia juttuja hieman epätavallisella tavalla :D 
Minä olen intohimoinen sisustaja ja mies taas ei niin välitä, miten tehdään. Ihana tilanne siis; saan ehdottaa mitä haluan ja mies hyväksyy melkein kaiken! 

Haluan ehdottomasti kunnon lautalattian, kylppäriin ja kodinhoitohuoneeseen tulee toki laatta, mutta ei sitten minnekkään muualle. Lautalattian laittaminen suoraan betonin päälle vähän mietityttää, se on taas niitä asioita, että mielipiteitä on yhtä paljon kuin sanojiakin. Eiköhän siihenkin hyvä ratkaisu löydy. Lisäksi haluttiin löytää välioviksi vanhat, kauniit, täyspuiset ovet. Ja löytyipäkin ihanat!! <3 Tästä syystä jouduimme tietysti tekemään vähän eri kokoisia ovi-aukkoja ja teettämään karmit puusepällä. Ja ovetkin vaativat vielä aika paljon käsittelyä. Mutta miksipä sitä ei näkisi hieman enemmän vaivaa, jotta saa omannäköisen ja persoonallisen kodin ja yksityiskohtia, joita voi hyvillä mielin ihastella päivästä toiseen. 

Laitan kuvia remontista, sekä lisäksi (taidokkaasti paintilla värkättyjä :D) suunnitelmia kunkin huoneen sisustuksesta. Tällä hetkellä ulkoa näyttää tältä. Rakennustelineet ympärillä vähän hämää, mutta seinät on jo noilta kahdelta sivulta paneloitu ja näyttää ihan talolta! 


Ylempänä kuva siitä, miltä Mainin huone tällä hetkellä näyttää.
Halusin ehdottomasti säilyttää söpön pikku-ikkunan sekä seinän vanhan vinolaudoituksen. Sen hion ja maalaan valkoiseksi. Seiniin tulee puolipaneeli sekä Cole&Sonin ihana Folie-tapetti. 
Jotain hassuja päähänpistoja on matkanvarrella tullut ja yksi niistä on se, että Mainin huoneeseen pitää saada vanha (astia)kaappi, jonka maalaan mattamustalla. Ihanaa kontrastia kaikkeen hempeyteen :)Tässä näkymää meidän makkarista. Vasemmanpuoleinen ovi johtaa käytävään ja oikeanpuoleinen kylppäriin. Huoneet on melko pieniä ja valaistuskin aika huono tällä hetkellä, joten kuvien ottaminen on aika haasteellista. 
Hanna Werningin Boråstapeterille suunnittelema Hoppmosse-tapetti ihastutti leikkisyydellään! Meillä on ollut Skipper-valaisimet eri värissä olkkarissa ja niistä tykkään niin paljon, että messinkisenä niistä haaveilisin makkariin. Vasemmanpuoleinen yläkuva on näkymä meidän keittiöstä uudelle sisäänkäynnille, oikeanpuoleisessa kuvassa näkymä sisäänkäynniltä keittiölle. Tuo muoviseinä on noin puoli metriä meidän keittiöpuolelta, eli seinä tuosta välistä on jo purettu :)
Käytävään tulee myöskin puolipaneeli ja yläosaan Rebel Wallsin Thorn rose-tapetti, tämä on kyllä niin suurta tapettirakkautta :))
Suloiset lasipurkki-valaisimet tulee kattoon. Yläkerta on vielä hieman lohdutoman näköinen, mutta kyllä sekin tästä pian muotoutuu! Keskelle huonetta tulee väliseinä, Tuuren ja Lainan huoneet molemmin puolin. 


Cole & Sonin Fornasetti II-malliston tapettiin olen ihastunut ihan ekana kun rupesin joskus selaamaan tapetteja uusiin huoneisiin. Hinta oli pienoinen järkytys, mutta jotenkin en vaan voi tästä nyt päästää irti :D Pienen kylttikaupan kyltit sopii hyvin koululaispojan huoneeseen ja vanhasta pulpetista tuunataan piirtely- ja läksypöytä. Legothan vaatii ihan oman pöytänsä! 

Lainan huoneeseen on tulossa Borås-tapettien Jordgubb. Jossain kuvassa näin siihen kivasti yhdistettynä vähän graafisempaakin ilmettä, joten tästäkään ei tarvitse välttämättä ihan höttöistä prinsessa-huonetta lähteä rakentamaan ;) 
Olen ostanut peltisen pukukaapin lopettaneesta kapakasta ja sen aion Lainan huoneeseen maalata sopivaksi. Kylppäriin on tulossa valkoista isoa laattaa seinään, ammeen/suihkun kohdalla kattoon asti, muuten puoliväliin. Yläosa tulee sitten (kaikkien suositusten vastaisesti) tapetilla. Tarvittavat pohjatyöt on tehty ja tänään maalasin seinän kostean tilan maalilla. Siihen päälle tulee tapetti ja sitten jännätään, että miten se siinä tulee pysymään. 

Vessan altaalle en halunnut mitään perinteistä allastasoa, vaan vanhan pöydän, jossa olisi koristeelliset jalat. Löysinkin ihanan ja juuri sopivan kokoisen uusrenessansin ajalta olevan kirjoituspöydän. 


Aika innokas remppamuija istumassa tulevan sisäänkäynnin ovella!


Jos jaksoit lukea loppuun asti, olet kyllä ansainnut mitalin!! Varsinkaan jos ei itse ole remontoimassa/rakentamassa, niin tällainen remppa-asia voi olla aika tylsää. Bloggaustahti ei ole ollut nyt mikään huima, joten tuskin kovin montaa remppa-aiheista päivitystä on enää tulossa. Sisustusta sitten sitäkin enemmän! 

Ihanaa viikonloppua!

1 kommentti: