tiistai 28. kesäkuuta 2016

Star Wars-lastenkutsut

 Meidän perheessä (niinkuin varmaan aika monessa muussakin) jyllää Star Wars-buumi. 
Ja sehän kyllä sopii meille! ;) Ollaan miehen kans molemmat myös kovia Tähtien sota-faneja. Hassua kyllä, että meillä nuo tytötkin (4- ja 2-vuotiaat) katsoo ihan innoissaan Star Wars-leffoja alusta loppuun. Mutta siinä onkin jotain taikaa, jotain joka innostaa niin pienet kuin suuret ja niin tytöt kuin pojatkin. 


Tuure oli jo kauan sitten päättänyt, että 6-vuotissynttärit järjestetään Star Wars-teemalla. 
No, sitten tovi jos toinenkin vietettiin Pinterestissä etsien kivoja ideoita juhliin. 

Tarjottavana meillä oli Stormtrooper-vaahtokarkit, viinirypäle-valomiekat (jotka oli muuten kaikkein suosituimpia), Key Lime pie (se on Tuuren lempparileivonnainen ja toivoi sitä kakuksi), galaksisuklaa, keksihävittäjät, suklaacookiet sekä suolaisena sipsit, popparit ja suolatikut. 
Päätin, etten näihin kaveribileisiin kamalasti leivo mitään, kun lapset kuitenkin eniten tykkää napsia tuollaisia pikkuherkkuja.Juhlissa oli mukana 7 lasta ja kaikki sujui tosi kivasti. Aikaa juhliin varattiin 3 tuntia ja se oli varmaankin juuri sopiva, hyvin ehti leikkiä ja herkutella. 


Löytyykö ruudun takaa muita, joita ahdistaa lahja-asiat?
Minä taas keväällä kävin kaikki meidän tavarat läpi ja ihan valtava määrä tavaraa lähti kiertoon. Siinä samalla ajattelin, että nyt otetaan ihan oikeasti tiukka linja tavaroiden ja niiden hankkimisen suhteen, 
Välillä mietin, että onko kauheen itsekästä esittää tarkkoja toiveita siitä, mitä lahjaksi voisi tuoda. Mutta sitten tajusin että ei se ole. Minä ainakin itse mielelläni vien jotain sellaista (tai olen viemättä) jota todella tarvitaan tai halutaan. 
Me kokeiltiin Tuuren kaverisynttäreillä nyt sellaista juttua, että ei tuoda lahjoja ollenkaan. Kutsussa asia esitettiin näin "Näille synttäreille ei tarvitse tuoda lahjaa. Jos haluat, voit kirjoittaa lapulle jonkun suosikkipelisi tai -leikkisi ja pelaamme sitä yhdessä synttäreillä." 
Tuure itse hyväksyi idean täysin ja missään vaiheessa ei kyseenalaistanut ideaa tai kysellyt lahjojen perään. Kaverit toi kortteja ja jotkut peli-ideoita ja se oli tosi mukavaa. 
Oli jotenkin tosi helpottava olo sen jälkeen. Olis kiva kun kaikilla kaverijuhlilla olis sama käytäntö. Ilmeisesti usein saatetaan juhliin kutsua vaikka koko luokka, tuntuu hullulta ajatukselta, että lapsi saa kerrallaan vaikka 15 eri lelua, peliä, tms.. 
Toki paketteja ja yllätyksiä on kiva saada ja oma kotiväki antoi muutaman lahjan.
Myös Lainan synttäreille keksitiin jo lahjoja korvaava idea: 
"Tuo mukanasi pussillinen lempikarkkejasi niin kokoamme niistä yhdessä karkkibuffetin." 


Darth Vader-aarrejahti oli synttäreiden ohjelmanumerona. 9 kuvaa oli piilotettu yläkertaan ja jokainen lapsi vuorollaan kävi etsimässä kuvat oman passinsa kanssa. Kun passi tuli täyteen, palkinnoksi sai Star Wars-tarroja.

Alemmassa kuvassa näkyy synttäreiden ehdoton hittijuttu. (Aika huonosti näkyy, kun tuo touhu oli aika hankala kuvattava)
Kaupassa satuin huomaamaan valotikkuja ja niitä piti ottaa testiin. Vinttikamari pimennettiin ja kaikki lapset sai itselleen valotikkuja. Tästähän syntyi kunon valomiekkataistelu/-disco. Se oli lapsista hirmu hauskaa, eikä mitään muuta aktiviteettia enää tarvittu! :)


Tuure sanoi illalla: "Äiti, tämä oli mun elämän paras päivä!"
Joten juhlat taisi olla sankarin mielestäkin melko onnistuneet. 

4 kommenttia:

 1. Mahtava synttärit taas ollut teillä! :) Onnea Sankarille!
  Mun 10-vuotias on vienyt nyt jokaisille kaverisynttäreille lahjaksi Aku Ankan taskupokkarin. On ollut tykätty lahja. Itse hän sai keväällä luokkakavereiltaan lahjaksi uistimia, sählypalloja ja karkkia. Kaikki tuli "tarpeeseen". :) Hyvä idea tuo karkkibuffetti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo taskarin vienti lahjaksi! Niistä varmaan kaikki tykkää :)
   Minä itse jännitin tätä lahjattommuutta, että alkaako poika lopulta kyselemään lahjojen perään tai ihmetteleekö kaverit, että miksi ei tuoda. Mutta tämä meni kyllä niin hyvin, tuntui ettei kukaan edes muistanut koko lahjoja. Yhdessäolo, mukava tekeminen ja herkkujen syönti olo parasta :) saa nähdä, vieläkö ensi vuonna sama idea kelpaa!

   Poista
  2. Hyvä idea tuo taskarin vienti lahjaksi! Niistä varmaan kaikki tykkää :)
   Minä itse jännitin tätä lahjattommuutta, että alkaako poika lopulta kyselemään lahjojen perään tai ihmetteleekö kaverit, että miksi ei tuoda. Mutta tämä meni kyllä niin hyvin, tuntui ettei kukaan edes muistanut koko lahjoja. Yhdessäolo, mukava tekeminen ja herkkujen syönti olo parasta :) saa nähdä, vieläkö ensi vuonna sama idea kelpaa!

   Poista
 2. Miten upeat juhlat teillä on ollut!
  Muuten mun blogissa on arvonta, jos et vielä oo ehtinyt kurkkaamaan ;)

  VastaaPoista