maanantai 12. syyskuuta 2016

Elämää remontin keskellä

Yllättävän nopeasti sitä tottuu tähän järjettömään kaaokseen ympärillään. 
Mihin tahansa katsoo, huomaa merkkejä remontista ja tavaravuoren, jonka tavarat odottavat paikkaansa. Jouduin pari viikkoa sitten tyhjentämään liiketilan ja uutta työhuonetta odotellessa tavarat majailevat nurkissa. 


Onneksi me ei tehty juuri minkäänlaista aikataulusuunnitelmaa remontin suhteen. Se olisi mennyt niin mönkään ja sitten olisi vaan v-käyrä kohonnut ylöspäin :D Nyt mennään aika rennolla meiningillä ja ihastellaan pikkuhiljaa valmistuvia huoneita! 


Keittiön sinisestä, muovisesta "sisustus"seinästä olisin jo melkolailla valmis luopumaan. Se on niin keskeisellä paikalla ja sen massiivinen olemus ei voi jäädä huomaamatta. Se kuitenkin lähtee vasta aivan viimeisenä, joten vielä tovin se siinä meitä ilostuttaa. 


Remontti syö kaiken ylimääräisen ajan nyt. Kun mies pääsee töistä, se suuntaa samantien remppahommiin. Minä olen sitten lasten kanssa ja yritän hoitaa kotihommat sekä työni samalla. Melkoinen combo tämä on ja vähän järjestelyjä välillä vaatii. Paremman puolella kuitenkin jo ollaan ja loppurutistus on käsillä. 


Niin hyvä, ettei tiedetty aloittaessamme, kuinka valtava ja työläs projekti tämä on. Varmaan siltikin olisi tähän ruettu, mutta lähtötilanne ja -asenne olis voinut olla eri :D 
Ei lähdetty oikomaan missään, vaan tekemään hyvin perusteellinen ja periaatteelinen remontti. Monen asian olisi voinut tehdä hyvinkin paljon helpommalla (ja ehkä käytännöllisemmällä) tavalla, mutta minulle oli tärkeää, että vanha talo remontoidaan sen arvolle sopivalla tavalla. Ja myöskin, että talon persoonallisuus näkyy myös uudessa osassa. Aikamoisia ratkaisuja onkin tehty! Juuri äsken miehelle ihastelin yläkerran makkareiden sisäänkäyntiä. Se on kyllä varmaan ihan uniikki juttu!


Tällä hetkellä keskitytään saamaan yläkerta valmiiksi. Kun yläkerran lastenhuoneet valmistuu, pääsen valmistelemaan entisestä kamaristamme minulle työhuonetta. 
Tämä alempi kuva on otettu yläkerrasta noin viikko sitten, mutta sen jälkeen on jo tapahtunut melko suuri muutos. Keskelle huonetta on tullut väliseinä ja huoneiden sisäänkäynti jo rakentunut. 
Pian pääsee tapetoimaan ja maalaamaan lattiaa. :)


Sisustussuunnitelmat, väriyhdistelmät ja muut pikkujutskat pyörii jo kovasti mielessä! Ihanaa!! Pian pääsee sisustamaan huoneita. Kunnon värihulluttelua ja ihania kuoseja tulossa. 


1 kommentti:

  1. Niin se teidän remppa vain etenee. Niin ihania värejä ja kuosia näyttää tulevan. Suunnittelu onkin niin ihanaa :) Liisa

    VastaaPoista