tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kotimaan matkailua parhaimmillaan!

 Vietettiin lasten kanssa mukava pitkä viikonloppu Lahdessa, Sun Lahti-voimistelutapahtumassa.
Lahti oli mulle ennestään tuntematon kaupunki ja mukava oli siellä kierrellä ja katsella paikkoja. 
Nämä oli mulle nyt viidennet kisat, joihin osallistun. Vuonna -95 Syke sata Helsingissä, -05 Sun Svoli Tampereella, -06 Gymnaestrada Itävallan Dornbirnissä ja -11 Gymnaestrada Sveitsin Lausannessa. 
Alle kolmevuotias Tuure-poikakin oli jo toisella kisamatkallaan :) Ja myöskin Laina pääsi omalla tavalla aistimaan kisatunnelmaa jo Sveitsissä, nimittäin masusta käsin! 

Tässäpä valtava kuvapläjäys meidän reissusta :)
 Nämä kisareissut on kyllä aina ollut hienoja. Tälläkertaa osallistuttiin kulkueeseen 7000 muun jumpparin kanssa ja osallistuttiin lasten kanssa perheliikunnan kenttänäytökseen. Päätin jäädä muista esityksistä pois, kun se olisi ollut sitten lasten kanssa hankalaa järjestää harjoituksia, jne. 


 Tokihan se kangastarjonta on tarkastettava, missä ikinä liikkuukaan ;) 
Kävin Wexlerillä, joka oli kyllä ihan mieletön kangasparatiisi. Siellä oli hirmu hyvä palvelu, kankaat siististi esillä ja tosi hyvä valikoima. Kuviopuuvilloja tarttui mukaan jonkin verran, koristetyynynpäällisiin ja pussukka-ompeluksiin. 
 Myös tosi kauniita ja hyväntuntuisia neuloksia ostettiin. 
 Monta palalaaria oli pullollaan toinen toistaan ihanampia trikookankaita. Enhän voinut niitäkään täysin vastustaa, vaan omaa tunikaa sekä typyn yömekkoa varten lähti muutama ihanuus mukaan!
Suosittelen tätä kauppaa kangashamsuille!


 Kenttänäytöksissä ja niiden harjoituksissa ollaan aikalailla sään armoilla. Harjoitukselle on varattu tietty aika ja se yleensä hyödynnetään, vaikka mikä olisi. Säät suosi meitä muuten, mutta eräitten harjoitusten aikana meidän yllätty kyllä melko hirmuinen raju-ilma. Meillä kun oli näitä pieniä mukana, niin päästiin pahimman kuuron ajaksi katokseen odottelemaan. Mutta kun sade vähän hellitti, niin ei auttanut kuin palata kentälle :) Mutta nämäkin on toisaalta niitä kokemuksia, jotka muistetaan pitkään!
Itävallasta on jäänyt muisto kun harjoiteltiin valiovoimistelu-ohjelmaa, vesisateessa ja ihan hirmu kylmällä ilmalla. Harjoitusalustana vieläpä joku pelto, tosi vetinen, mutainen maa.

Lahden matkustajasatama oli tosi kiva paikka. Siellä oli ihania vanhoja rakennuksia ja ravintolalaivoja.  Meijän majoituspaikkana oli Urheilutalo, joka oli kuulema menossa purkuun heti meidän visiitin jälkeen. Sitä en ihmettele kyllä, koska moni tuntui saavat oireita sieltä heti ekan yön jälkeen, eli varmaan kovasti hometta siellä ainakin oli. Suihkut, vessat ja pukuhuoneet oli kuin suoraan jostain alkeellisesta vankilasta. 
Mutta salin mainokset oli kyllä hienoja! :) Kuvassa ei pääse oikeuksiinsa, olivat kooltaan valtavia.
 Meidän peti hallin lattialla.  Mutta tosiaan tämä matkustajasatama ja erityisesti Kahvila Kariranta vei kyllä mun sydämen. 
Tuo kahvila henki niin ihanasti mennyttä tunnelmaa! Sisustus oli mietitty viimisen päälle. 

 Pieni, tunnelmallinen käsityöpuoti löytyi kahvilan vierestä.

 Siis aivan ihana!!
Herkut oli leivottu paikan päällä ja kaikki näytti niin hyvältä.
 Porkkanaleivos voitti! Päällä oli niin reilu kerros kuorrutetta, että eihän tuota voinut vastustaa :) 
Parasta porkkanaleivosta ikinä. 

 Viimeisen illan herkuttelua. Broileria herkkusienihöystöllä ja artisokkasalaattia. 
Poju valitsi itselleen kalakeittoa, jota hän vois syödä vaikka joka ravintolassa. Ihana :)

Mukava reissu kaikenkaikkiaan! :)

1 kommentti:

  1. Ihana tunnelma huokuu kuvista! Aivan mahtavia kuvia ja varmasti kiva reissu! Suomessa on ihana kesällä kierrellä eri kaupunkeja,löytyy mahtavia paikkoja! :)Ja nuo herkut,nams!!

    VastaaPoista