perjantai 22. marraskuuta 2013

Copenhagen pt. II

 Vielä hetkeksi palaan reissufiiliksiin näiden kuvien kanssa. 
Voi että, edelleenkin hymyilyttää kun oli niin kiva reissu! Kööpenhamina oli vaan niin kamalan helppo kaupunki, paikasta toiseen pääsi ilman stressiä ja jos olisi tuntunut ettei jaksa kävellä ei sitten yhtään, niin ihan tosi pieneltä säteeltä löytyi hirmu paljon nähtävää. :) 


Muutamia pieniä antiikkikauppojakin sattui minun matkalle. Ne oikein kutsuivat katselemaan, penkomaan ja aistimaan vanhan ajan fiilistä. Minä oon ihan parantumaton kirppishiiri, joten ei niin kiire olis voinut ollakaan että oisin tuonkin kuvissa näkyvän liikkeen ohi kävellä. 
Paljon mm. ihania astioita ja purkkeja olisi kyllä löytynyt, mutta oli pakko hillitä itsensä ettei matkalaukku olisi ollut ylipainoinen kotimatkalla. Yhden sydänkuvioisen lasipurkin ostin, sellainen joulupurkki :)



Lasten kanssa matkatessa ei tarvita välttämättä huvipuistoja, kylpylöitä ja kaikkea kamalan kallista vaan ilmaista ihmeteltävää riittää ihan joka puolella. Mm. tämä Fish <3 Kiss-niminen "hoitola" herätti lasten kiinnostuksen. No olihan se jännä! 



Me ollaan äitin kanssa ihan Mette Blomsterberg-faneja. Yle Fem-kanavalta tulee Metten Sokerileipurin herkut ja se on kuulunut mun suosikkeihin jo useamman vuoden ajan. Heti kun päätettiin matkasta Kööpenhaminaan, oli itsestään selvää, että käydään ehdottomasti Blomstergergin konditoriassa. 
Ja valinnanvaikeushan siellä iski, joten kumpikin otettiin useampaa sorttia. Tuolla ei ollut kahvittelumahdollisuutta, joten ostettiin leivokset mukaan ja päätettiin syödä myöhemmin. 



Sitten kun oltiin päästy ihan kahdestaan liikenteeseen Blomsterbergille, että saadaan kahvitella rauhassa, niin oli pakko käyttää tilaisuus hyväksi ja käydä lisäksi kahvilla jossain. (No, sehän tarkoitti vaan lisää leivoksia!)
Mentiin Lagakehusetiin, joka taisi olla joku Tanskalainen kahvilaketju, koska useampi kahvila reissun aikana nähtiin. Sieltä sai taivaalliset cappuchinot ja tällä kertaa paahdetun kinkkujuustoleivän lisäksi valittiin porkkanamuffinssi ja riisivanukas kirsikkahillolla. Nam! 
Vaikka hintataso Tanskassa oli paikoin aika korkeakin, niin minusta nämä leivokset ei ollut kamalan kalliita.



Strögetin joulumarkkinoilla oli joulujuna, jonka kyytiin pääsi 20kruunulla. Lapset katseli sitä heti silmät loistaen, joten pitihän niiden kyytiin päästä. Kuljettaja vielä laittoin kierroksiakin ihan reilusta. Näytti olevan mukavaa :) 


Illum-tavaratalon näyteikkunat olivat ihan oma nähtävyytensä. Wau! 
Lapsetkin nököttivät nokka kiinni lasissa nähdäkseen jokaisen pienen yksityiskohdan. 

Käytiin tavaratalon joulukaupassa, josta jotain pientä koristusta lähti mukaan. Mutta muuten tyydyttiin ihastelemaan koristeita ja päätettiin jatkaa matkaa. Tavaratalossa olisi ollut hankala liikkua lastenrattaiden kanssa, ihmisiä oli liikenteessä lauantaina tosi paljon! Ja lisäksi valikoima ja hintatasokaan olis tuskin ollut meille sopivaa. 




Onneksi tuli vielä viimeisenä iltana lähdettyä käymään Nyhavnin satamassa. Oli ihanaa nähdä vihdoin nuo värikkäät vanhat talot, joista oli kuvia jokaisessa Kööpenhaminasta kertovassa jutussa/nettisivulla. 
Tosi sympaattinen paikka, jossa oli myös omat markkinat. :)
Seuraavalla kerralla kun Kööpenhaminaan tullaan, niin täytyy ehdottomasti viettää Nyhavnissa enemmän aikaa, siellä oli mm. tosi paljon ravintoloita. 



Matka päätettiin illalliseen intialaisessa ravintolassa ja sen jälkeen vielä herkuteltiin Blomsterbergin leivokset hostellilla. Kaikki oli oikein tyytyväisiä matkaan ja uskon, että kaikki meistä haluaa palata vielä joskus Kööpenhaminaan! 


Uskon, että Kööpenhaminasta löytyy jotain ihan jokaisen tyyppiselle matkustajalle. On kulttuuria, hienoja ja vanhoja rakennuksia, muistomerkkejä, patsaita, museoita, paljon ostos-mahdollisuuksia, huvittelemaan pääsee Tivoliin ja ilmeisesti keskustan ulkopuolellakin on joku vanha huvipuisto. 

Lämpimästi suosittelen jokaiselle. Lennotkaan ei ole pitkät ja niitä onnistuu saamaan tosi edullisesti. 


Taas yksi paikka, joka jää ikuisesti muistoihin. 
Kyllä matkailu avartaa :)

3 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa! Täällä meillä kotomaassakin nuo kauppojen näyteikkunat (sokos,stocka) on ihastuttavia näin joulun alla! :)

    VastaaPoista
  2. Köpis on kyllä ihana kaupunki, mäkin kävin alkusyksystä. Lukaisin blogiasi kerralla enemmän, monta ihanaa juttua löytyi: mahtava tuo teidän ompelukerho, ihania suklaareseptejä ja tonttulakki kun just mulle tehty, se ruusukankainen, ihana! Missä sä myyt niitä, onko sulla se vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että blogista on löytynyt mukavia juttuja! :) Kiitos! Myyn tuotteita Melutalon facebook-sivun kautta tai ihan sähköpostillakin voi kysellä: melutalossa@gmail.com. Ruusulakkeja on vielä muutama jäljellä :)

      Poista