sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulutupa


Ja taas on laitettu lisää joulua taloon :) Yleensä se aloitetaan pikkuhiljaa lokakuun lopussa. Se voi alkuun olla joku pienen pieni juttu, jonka vain itse huomaa. Ja aina se saa hymyilemään! Mutta mitä lähemmäksi joulua mennään, sitä enemmän tunnelmaa ja koristusta tulee tupaan :) 
Tänä vuonna annoin itselleni ihan vähän luvan törsätä joulu"koristeisiin". Tein sen ihan hyvällä omalla tunnolla koska tiedän, että tämä pitkään haaveilemani Marimekon Raanu-kangas tulee kuulumaan meidän perheen jouluun vielä vuosikymmenten päästäkin. Melkein kaikki joulutekstiilit, jne on hankittu kirpputoreilta, mutta tämä kuosi vaati päästä meidän tuvan jouluverhoiksi. Yksi tyynynpäällinenkin siitä tuli ja lisäksi kivoja joulukoristeita. 


Tämä aamu oli niin kovin jännä. Tonttu oli yöllä hipsutellut meillä ja jättänyt lapsille pienen kirjeen joulukalenteriin. Kirjeestä löytyi pieni arvoitus, jonka ratkaisemalla lapset löysivät joulusuklaiden luokse :) Ja kirjeessään tonttu lupasi yllättää lapset jokaisena aamuna ennen joulua. Kylläpä jännittää, mistä huomenna etsitään! :) 


Adventtikynttilät muistin hankkia vasta tänä aamuna. Ja niin ne ankealta näytti tuossa tarjottimella, joten päätin vähän tuunata niitä. Washiteipeillä ja paperipitsillä niistä tuli heti niin nätit ja meidän keittiöön sopivat. Täytyy tietysti vaan muistaa poistaa teipit sitä mukaa kun kynttilä palaa pidemmälle. Toinen uusi hankinta, jonka tälle joululle tein, oli tämä ihana Konstsmiden kynttelikkö. Ihastuin tähän välittömästi! Tuo muotoilu on niin kaunis, tämä on perinteinen, mutta silti tässä on jotain uutta ja erikoista. Perinteinen kynttelikkö pitää edelleen paikkansa keittiön ikkunalla ja siitä en luovu :) Ja Tuure on ihan mahtava, kun jaksaa päivästä toiseen ihastellä kynttelikön "hurmaavia mansetteja". Voih, se poika on niin hurmaava!


Joulunodotus on ihanaa ja jännittävää. Ehdottomasti parasta aikaa vuodesta!
Mutta tänä jouluna minun joulunodotus on vielä entistäkin jännittävämpää. Nimittäin osallistuin meidän ompeluryhmän (sen, josta olen jo aika monta kertaa täälläkin hehkuttanut) salaiseen joulukalenterivaihtoon. Siinä osallistuneiden kesken arvottiin kuka tekee kalenterin kenellekin. Kalenterin toteutukseen oli täysin vapaat kädet, avuksi sai pienen vinkkilistan kalenterin saajan mieltymyksistä. 
Kalenterin tekeminen oli tosi mukavaa ja voin minun tekemästä kalenterista kuvaa vilauttaa täällä sitten joulun jälkeen. Jos vaikka kalenterin saaja ei ole vielä arvannut sitä minun tekemäksi ;)
Minulla ei ole harmainta aavistustakaan siitä, kuka on minun salainen tonttu. Muutamia vihjeitä olen kyllä saanut :) Tämä alemmassa kuvassa näkyvä laatikko on siis minun kalenterini ja tänä aamuna sain avata ensimmäisen paketin! En olisi kyllä uskonut, että aikuisiällä voi näin innostua joulukalenterista.
Tämä joulukalenterivaihto oli kyllä ihan mahtava idea, onneksi lähdin mukaan :) Meidän ompeluryhmä on muutenkin ihan mahtava ja olen niin iloinen että saan olla osa sitä porukkaa! 


Mukavia joulufiilistelyjä myös sinulle! 

6 kommenttia:

 1. Ah ja voih! Ihana kalenteri, ihana kynttilätuunaus, ihana kynttelikkö. Kaikki niin ihanaa! Aistin, että siellä talossa asuu sielunsiskoni, JouluIhminen. Tunnelmallista joulunalusta Sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Nyt vielä takerrun tuohon ompeluryhmän joulukalenteriin. Huikeaa! Siis onko joku tehnyt sinulle 24 pakettia? :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan jouluinen koti! Kannatti todellakin satsata Raanu-kankaaseen, sopii sinne kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
 4. Joulun odotus kyllä kirkastaa mielen syksyn ankeudessa ♡
  Piti ihan laittaa puhelimen kirjanmerkkeihin sun blogi, niin ihanat sivut! Täällä voi käydä piristysruiskeella ;-)
  Ja nytkin nämä kuvat♡ voi melkein aistia joululeipomusten tuoksun!
  -KatiK

  VastaaPoista
 5. Voi, miten mukavia kommentteja täällä! Ja kokonaan vastaamatta on jäänyt tällä huitelijalla.. höh!
  Kiitän kaikista kivoista sanoista, hymy tuli huulille :)
  Ja Pikku Akka, kyllä joku on askarrellut minulle 24 pakettia, 24 ihanaa yllätystä jokaiselle päivälle. Tämä on niin jännää :)

  VastaaPoista