torstai 12. joulukuuta 2013

Hämärän hyssyä


Tässä vuodenajassa on ihan parasta, kun on niin paljon pimeää aikaa. Ihana on jouluvalojen hämyssä hiipparoida kotona :) Villasukat jalkaa, kynttilöitä palamaan ja jotain lämmintä juotavaa.. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, mutta on niin kovin ihanaa! Lapsista on hyvää vauhtia tulossa samanlaisia tunnelmoijia kuin äitistään. Tuurekin aina sanoo "äiti, laitettaisko joulumusaa ja tunnelmaa. Ja keitetään glögiä." :) Ihana!
Piparkakkutalo on askarreltu lasten kanssa. Koristelut kyllä puuhailin eräänä iltana ihan itsekseni. Varmaan kun lapset kasvaa, niin pitää tehdä kaksi taloa, jotta lapset saa koristella ihan oman. Minusta on ihanaa koristella taloja ja piparkakkuja, sitä puuhaa ei meinaa malttaa lopettaa. Miehen työn puolesta ollaan päästy käymään kaksissa pikkujouluissa. Se on kyllä kivaa! Tykkään kun saa aina silloin tällöin laittautua hienoksi ja mennä syömään valmiiseen pöytään.
Lisäksi ollaan vietetty omia pikkujouluja perhepiirissä. Ensi viikolla on vielä tiedossa kiva pikkujoulu-ilta tyttöporukalla :)Joulunpunaista löytyy kyllä tällä hetkellä vähän joka paikasta :) Punainen on oikeestaan mun inhokki-väri muutoin paitsi jouluna. Ehkä se on vaan just niin jouluinen, etten osaa ajatella sitä muulloin. Mutta jouluna ei voi olla liikaa punaista! Ompelin uudet päälliset sohvatyynyille. 
Vakavasti olen harkinnut laittavani Marimekon kokonaan boikottiin näitten lukuisten plagiointikohujen jälkeen. Samoin luin vasta uutisen, jossa kerrottiin, että mm. Marimekon sukat makkaralla-laseja valmistetaan jossain Aasiassa todella kurjissa olosuhteissa. Työntekijöillä ei ole tarvittavia suojavarusteita, jne.. Tämä on kyllä mun mielestä tosi törkeää!! Olen noista Sukat makkaralla-laseista haaveillut, mutta hinta on aika korkea ja siihen hintaan kyllä kuvittelisi saavansa Suomessa, kunnon olosuhteissa, valmistettua tavaraa. Pyh sanon minä! 
Mutta sen verran sorruin kuitenkin että tilasin sitä aiemmin jo hehkuttamaani Marimekon Raanu-kangasta. Ja samalla myös palan tuota taaimmaisessa näkyvää Rati riti ralla- kangasta. Se on vain niin kovin söpöä! 
Nuo muut tyynykankaat on kierrätetty jostain aiemmista ompeluksista. Odottanut kaapissa jo useita vuosia käyttöön pääsyä. 


Meillä on perinteenä, että ensimmäisenä adventtina laitetaan lasten kanssa joulukuusi vinttikamariin. Niin teimme myös tänä vuonna. Kylläpä on ihanaa nukahtaa tuonne kynttilöiden loisteeseen :) 
Ihan oikea joulukuusi tuodaan tupaan vasta aaton aatto-iltana, ja tämä on mun mielestä AINOA oikea käytäntö joulukuusen suhteen ;) Lapsuuden kodin perinteitä. Kuusi koristellaan silloin illalla ja aatto-aamuna pääsee heti ihastelemaan kuusta. 
Mutta näin saadaan nauttia vähän pidempään kuusen tuomasta tunnelmasta, kun yläkerrassa on oma. 


Eilisiltana nappasin herkut ja glögit pöytään ja aloin kirjoittelemaan joulukortteja. Tänä vuonna kävi niin, ettei oikein ennätetty askartelemaan kortteja ajoissa, joten meiltä lähtee ostokortit maailmalle. Mutta nämäpä onkin aivan erityislaatuisen ihania kortteja! Kerron niistä myöhemmin :) 


Tunnelmallisia päiviä sinulle! 

Minä pakerran vielä loppurutistuksen ompelutöiden parissa. Ja huomenna vielä juhlitaan jumppien joulujuhlaa, sinne on kovasti harjoiteltu esityksiä. Sittenpä alkaakin pieni joulutauko ja mulla muutenkin elämä vähän "kevenee". En ota enää tilaustöitä vastaan toistaiseksi ja raskaimmat jumpatkin jää nyt viikko-ohjelmasta poissa. Tämän, jo aika suureksi kasvaneen, masun kanssa viimeiset jumppakerratkin on ollut lähinnä huvittavia :D

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, tonttuverhot on tosi suloiset :) Se oli alunperin ikivanha pöytäliina, mutta hankalan kokonsa puolesta ei ollut oikein sopiva meillä mihinkään. Niinpä päätin niistä verhot ommella, jotka nekin on kyllä vähän liian kapeat ikkunaan.. Ehkäpä niihin silmä tottuu, tai sitten ompelen jatkopalat :)

   Poista
 2. Punainen on kyllä niin joulun väri itselläkin. Hauskat nuo piparitalon tikapuut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikapuut oli pojan ehdoton vaatimus taloon :) Ja lisäksi listalla oli portaat talon sisälle, mutta ne päätin tällä kertaa jättää toteuttamatta :D

   Poista
 3. Tunnelmointi on parasta <3 Ihania kuvia! Ja voi taivas tota Metsovaaran kangasta teidän ikkunassa joulukuusen takana <3 Se on yksi kauneimmista kankaista mitä tiedän. Omalle kohdalle ei vaan ole tullut kuin ihan pieniä paloja. Tuo on vielä suosikkiväreissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kangas on tosi kaunis! Se on verhona meidän vintin alkovissa. Ja ajattele, yksi ihminen, joka tiesi minun rakastavan kaikkia retrokankaita, tarjosi tuota ihanuutta minulle. Ja ihan ilmaiseksi!! Pyysi vain minua ompelemaan itselleen siitä pienen pussukan. Joskus onni potkaisee :)

   Poista
 4. Ihana piparkakkutalo! Mun on oma vielä kokoamatta, vähän suttasin siihen kuvioita mukuloitten koristellessa pipareita. Se oli kyllä virhe. Olis pitänyt koristella sitä taloo ihan omassa rauhassa, nyt se näyttää kamalalta kun keskittyä ei saanu ollenkaan. Mut jos sitä ulkonäköö sais pelastettua vielä kokoomisen jälkeen.

  Määki ihailin tota metsovaaraa...

  VastaaPoista
 5. Vitsit kuin ihanan näköstä. Ite en oo saanu edes joulukynttelikköjä ikkunalle. Tarttis ja tarttis, mutku ei vaan saa aikaseks. :) Joulukortit sentäs askarreltiin (ekkaa kertaa sitte ala-asteen!) ja tännään postiinki tyrkkäsin, viimetinkaan kuissi.

  VastaaPoista