maanantai 23. joulukuuta 2013

Vihdoin se on täällä


Joulun odotus ja kaikki valmistelut on aivan ihania. Mutta silti ihan parasta on se, kun aatonaatto-iltana rauha laskeutuu kotiin. Kuusi on haettu, koristeltu, siivoukset siivottu, lahjat kunnossa, ruoat valmisteltu ja saa rauhoittua viettämään mukavaa juhlaa perheen kanssa :) Tänä vuonna oon onnistunut kyllä hoitamaan kaikki jouluvalmistelut ressaamatta ja siitä oon tosi iloinen! Eniten on ahistanut kuunnella ihmisten voivotteluja, että "voi kauheeta, kun pitäis vielä ehtiä tehä sitä ja sitä..", "lahjoja pitäis ostaa ja kamalasti rahaa menee", "kaapit pitää jynssätä ja naapureita muistaa", "leipoa sitä sun tätä..". Pläääh! Ei näin. Joulun on tarkoitus olla kiva juhla, joten mun mielestä mitään, mikä ahistaa, ei tarvii tehdä. Jokainen tekee juhlasta oman näköisensä, eikä siitä sais ottaa paineita :( Eikä se joulumieli rahalla tule. Minä ainakin ajattelen niin, että jos esimerkiksi lahjojen hankkiminen ahdistaa, niin silloin ennemmin on hankkimatta. Mieluummin minä itse otan ystävältä vaikka jouluhalin kuin väkisellä hankitun lahjan. 
Ottakaa ihmiset rennosti ja nauttikaa! :) 

Me käytiin tänään kuusimetsässä. Sää oli sateinen, eikä niin kovin jouluinen, mutta maa oli kuitenkin valkoinen. Ja kuusenhakureissu oli oikein mukava, löydettiin täydellinen yksilö meidän tupaan :) 


Illan hämyssä loikoilin sohvalla ja ihmettelin, että voiko olla tosiaan niin, ettei mulla ole enää mitään jouluhommia rästissä.. Aiemmin muistan viimeisiä lahjoja paketoineeni vielä aatonaatto-iltana ja jotain leipomuksia tehneeni. 
Ihanaa, kun sai vaan olla :) Mutta silti kädet syyhysi jotain tekemään. Noh, Lainan nuketkin saavat aamulla pienen joulupaketin, sillä innostuin vihdoin tekemään noita Animator-nukkejen vaatteita. Olipa kivaa puuhaa!
Lapsia siis odottaa pienet paketit kuusen alla jo aamulla, siitä on tullut jo sellainen perinne. 
Kuusen koristelu on niin terapeuttista. Se projekti vois olla ihan loputon, kun aina näyttää että jossain on liian tyhjää/täyttä ja pitää vähän siirrellä koristeita paikasta toiseen :D Toki näistä omista pakkomielteistään joutuu vähän luopumaan kun tehdään yhdessä lasten kanssa. Onneksi niillä on selvät visiot, mihin mikäkin koriste kuuluu. 
Tuure tarttui erääseen lauseeseen Joulupuu on rakennettu-laulusta. "Äiti, tuossa sanotaan, että namusia ripustettu ompi kuusen oksille! Mekin voitais laittaa namusia ompi kuusen oksille."
Noh, mullapa sattui olemaan tuollaisia suloisia pahvi"tötteröitä", joihin mahtui sopivasti muutama pieni karkki. Niitä sitten ripustettiin OMPI kuusen oksille :D Nyt vaan yritetään malttaa olla syömättä! Noita Paapiin suloisia tonttuja ilmestyi vielä sinne tänne, ympäri kotia :) Ostin tsi-paketit, joten pääsi itse niitä värkkäilemään. Ja sen verran säästeliäänähän tietysti olin, että tein tonttujen takapuolet puna-valkopilkullisesta puuvillasta. Näin sain tonttuja tehtyä tuplamäärän. On ne söpöjä!


Vielä yksi ompelus tähän loppuun. 
Tänään sain tehtyä lapsille uudet kylpytakit, pitkään ne onkin ollut tekolistalla. 
Ehkäpä kaunein kangas maailmassa, Verson puodin Paratiisin puutarha. :) Kaikkia neljää ilmestynyttä väriä on käytetty näissä takeissa, lisäksi vielä taskuissa somisteena. Parempia kuvia tulee kunhan mannekiinit näitä esittelee. Huomenna ne pääsee käyttöön heti aamuisen joulusaunan jälkeen. 


Voi ei!! Mää pakahun, huomenna se on. Vuoden ihanin päivä :) Tai siis huomisesta eteenpäin ehkä vuoden ihanimmat kolme päivää, ainakin ;) 
Pakko malttaa rueta nukkumaan, jotta jaksaa aamulla herätä touhuilemaan. 

Suuren suuri jouluhali sinulle, lukijani! 

4 kommenttia: