maanantai 23. joulukuuta 2013

Tonttujen töissä


Oih ja voih, se ihana joulun tunnelma on vallannut meidän talon joka sopukan. Pikkuhiljaa se on hiippaillut tänne jo lokakuun lopusta saakka, mutta nyt se on täällä! Kellariin ja saunaan on tehty joulusiivous, tonttujen apulaisena on kovasti touhuiltu ja ateriaa sekä joululeipomuksia kovasti puuhailtu. 
Sain jo hyvissä ajoin kaikki tilaustyöt tehtyä ja nyt en sitten hetkeen otakkaan niitä vastaan. Iso vatsa ja ajoittaiset selkäkivut hankaloittaa välillä ompelua, joten haluan pitää sellaisen hyvän flown tässä, eli teen vain silloin kun fiilis ja vointi on suotuisa :) 
Tilaustöiden valmistuttua olenkin ahkeroinut tonttujen puuhissa ja saanut aikaan kaikkea kivaa, joista ei tietysti vielä hiiskuta ;) Meidän paketeista löytyy todella paljon itse tehtyä ja se tuntuu kyllä todella hyvältä! Meille joulu ei synny rahalla eikä stressillä. Ruuat ja leipomukset tehdään itse, samoin mahdollisimman paljon lahjoista. Tänä vuonna olen saanut varmaan ihan eniten joulumieltä auttamalla muita. Facebookin kautta löytyi tosi hyvä kanava, Jouluapua. Sitä kautta meidän perheeltä lähti pieniä paketteja ja muuta apua usealle lapselle ja vähän vanhemmillekin. Ihanalta tuntui, kun pystyi jakamaan joulumieltä muillekin :) Lisäksi muutamaan muuhunkin joulukeräykseen osallistuttiin. Näiden avulla on myös hyvä opettaa omille lapsille, että joskus on hyvä luopua omastaan auttaakseen muita. Meillä ainakin lapset olivat innoissaan mukana paketoimassa lahjoja ja kiinnostuneina kyseli, että mihin ne on menossa. 


Ja paperitähtimania jatkuu edellisestä postauksesta :) 
Nämä on kyllä ihania!! Tein viidestä, keskenään hieman erikokoisesta, tähdestä tällaisen ketjun ja tykkään kovasti. Näitä on niin helppo tehdä ja edullisia koristeitakin ovat! Ja mikä parasta, voi tehdä juuri sellaisia väri- ja kuvioyhdistelmiä kuin itse haluaa. Joulukoristeiden suhteen oon hyvinkin kranttu. Mikään kertakäyttökrääsä ei kiinnosta, tykkään että joulukoristeissakin on ajatusta. Koristeissa suosin aika perinteistä linjaa, mutta silti kauppojen hyllyillä pursuilevat tontut, hopeanauhat ja pallot ei sytytä. Tykkään tuollaisista vintage-henkisistä joulukoristeista ja tontut on ihan parhaita, kunhan ne on tuollaisia suloisia niinkuin ylemmässä kuvassa :) Suurin osa joulukoristeista ja tekstiileistä onkin ostettu kirpputoreilta. Joulun jälkeen pakkaan nämä ihanuudet yhteen isoon aarrelaatikkoon, joka ensi vuonna loka-marraskuussa taas kaivetaan esille. 
Samat tavarat, verhot, jne koristavat meidän kotia vuodesta toiseen, joten uusia juttuja ei osteta muutakuin jonkun aarteen osuessa kohdalle. Aina joulun alla mietin koristeille paikkoja ja samalla muistelen, missä mikäkin on ollut edellisenä tai sitä edellisenä vuonna. Aina pitää keksiä uusi paikka :)


Pienet joululahjat sukulaisille ja ystäville on ollut hankittuna jo melko hyvissä ajoin, mutta tykkään jättää paketoinnin lähemmäksi joulua. On niin mukavaa alkaa rapistella lahjapapereita lasten mentyä nukkumaan. Jonkinlainen traditionsa kai tämänkin :) Mukillinen glögiä ja joku kiva joululeffa pyörimään!


Tässäpä pieni vilautus yhdestä itse tehdystä joululahjasta. Nyt se on melkein valmis ja voin sanoa, että ihana tuli! Mutta kerrotaanpa tästä myöhemmin lisää. 
(vaikka vielä ei ole kyllä pelkoa siitä, että lahjan saaja kävisi lukemassa tätä blogia :D hän kun on vasta 2-vuotias) 


Me suunnataan tänään kuusimetsään etsimään täydellistä yksilöä :) Hakusessa on pieni, sievä kuusi. Minun mittainen, sopivan tuuhea ja kaikin puolin symmetrinen ;) Katsotaan! 

Tunnelmallista ja rauhallista joulunaikaa jokaiselle! 
Minä odotan niin kovasti sitä hetkeä kun pääsee istumaan joulupöytään; voi niitä herkkuja! Laatikot on pakasteesta jo jonkun aikaa huudellut ja kamalasti olisi tehnyt mieli jo ne sulattaa :D Mutta ylihuomenna!!
Kauheesti odotan myös sitä lasten riemua aattoiltana, pitkiä pyhiä jolloin vain köllötellään kotona ja katsellaan leffoja. Ja hei, sitä suklaata. Pähkinöiden ja rusinoiden kera, nam! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti