torstai 26. maaliskuuta 2015

Laatikoston piristys


Työhuoneen nurkat oli päässyt aika kammottavaan kuntoon ja tavaraa oli taas kertynyt ihan liikaa. 
Koko talo alkaa olla käytynä läpi ja meille tarpeettomat tavarat on laitettu odottamaan toukokuista pihakirppistä (ja sitä tavaraa on niiiin paljon). Huojentunut olo on kyllä, kun osaa päästää irti tarpeettomasta ja nauttia siitä, kun jokaiselle tavaralle on paikkansa ja funktio. 

Työhuoneen siivous olikin isompi projekti: siihen meni yhteensä useampi kymmenen tuntia. Kävin läpi jokaikisen laatikon, rasian, hyllyn ja korin. Nyt siellä on vain ne, mitä tarvitset :) 
Sain myös intoa samalla toteuttaa muutaman pienen sisustus-idean, jotka on jo pitkään ollut mielessä. 

Valkoinen laatikosto on ihanuus suoraan kultaiselta ysäriltä! Tarvitsin työhuoneeseen laatikoita laskujen, kuittien, jne tavaroiden säilytykseen ja uusiahan meille ei mielellään ostella. Ensin pitää aina kysellä tuttujen nurkista ja sitten suunta kirpparille. Tämä lipasto löytyi mun vanhempien luota ja tämä onkin ollut mun huoneessa lapsena, ihanaa :) 


Laatikko-kammotus kaipasi todellakin jotain piristystä. 
Erilaisia tapetteja on kertynyt mulle tosi paljon, osa remppaprojekteista jääneitä, osa tällaisia juttuja varten ostettuja. Päätin päällystää laatikot niillä. 
Tuo pilkullinen on d-c-fixiä, eli tuollaista kontaktimuovin tyylistä, joka on tosi monikäyttöistä :) Tuollaista voi tilata mm. Etolasta ja löytyy varmaan monesta muustakin paikasta. 
Ihan ensiksi irroitin vetimet ja putsasin pinnat.


D-c-fix oli tosi helppo kiinnittää ja sitä oli helppo korjaillakkin, jos sattui ilmakuplia jäämään. 
Tapetit leikkasin sopivan kokoisiksi ja kiinnitin kaksipuoleisella teipillä. 
Scotchin kaksipuoleinen teippi on ihan parasta kaikkeen tuollaiseen! 
(Jos on vinkata jotain edullisempaa, niin kertokaas! )Tuo laatikosto on ollut osa jotain koulupöytä-kokonaisuutta ja siitä puuttui kokonaan "kansi". Sahasin sopivan levyn siihen ja päällystin sen pilkullisella tapetilla niittipyssyä apuna käyttäen.Voi iiiiiiiks, että tykkään tuosta ihan hirveesti!! 


Tällaisiin projekteihin sopii kaikenlaiset tapetit, d-c-fixit, kuviopaperit, jne, joten tästäkin olisi voinut tehdä ihan hirmuisen monta erilaista vaihtoehtoa. Ehkä jotain graafisempaa? Mustavalkoista? Yksivärisiä? Mitä vaan! Mutta just tällainen sopii mun työhuoneeseen niinkuin nenä päähän. 

Ja miettikää, miten kamalista huonekaluista pystyy tekemään kivoja ja omaan sisustukseen sopivia. Mitään ei kannata heittää pois ennenkuin on tarkkaan miettinyt, voisiko sitä vielä jotenkin hyödyntää. 

6 kommenttia:

 1. Kiva tuli! Ihania tapetteja olet käyttänyt.
  Mulla on samanlainen meininki, että kaikkea pitää yrittää tuunata sisustukseen sopivaksi, ennen kuin luopuu siitä kokonaan. Välillä tulee tosin kerättyä vähän liikakin roinaa tuunausprojekteja varten tyyliin "tätä voi vielä tarvita jossain". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo roinan keräys on kyllä tuttua juu, mutta nyt olen yrittänyt ajatella järkevästi ja laittaa kiertoon kaiken ylimääräisen. Ja kirppareilla, jne aina ajatella, etten osta jos en heti tiedä tavaralle paikkaa/käyttötarkoitusta. Toiminut ainakin toistaiseksi :)

   Poista
 2. OI mielettömän ihana tuli <3 Lähetän sulle pian yhden yllätyspaketin. Onhan teillä vielä sama osoite kun vuosi sitten ? :)

  VastaaPoista
 3. Tuosta tuli kyllä ihan tosi kaunis.

  VastaaPoista