tiistai 29. joulukuuta 2015

Pakkaspäivän aurinko


Pakkaspäivän aurinko innoitti suursiivoukseen ja kodin kuvailuun. Toki tämä lyhyt valoisan aika tarkoitti sitä, että hämärä jo hiippaili ennen kuin ehdin kameran esille ottaa. 
Syksyn aikana meidän koti on kokenut aika paljon muutoksia; osa suurempia osa pienempiä.
Isoimpana niistä meidän olkkarin remontti. 
Entisen olkkarin ja työhuoneeni väliltä siis purettiin seinä. Tämä muutos meillä oli haaveena pitkään ja tarkoitus toteuttaa vasta kun talon laajennus on tehty. 
Nyt kun löysin liiketilan itselleni ja näin ollen työhuoneen paikka "vapautui", päätettiin tehdä seinän purku tässä vaiheessa. Ja ihan hirmuisen tyytyväisiä ollaan oltu; paras muutos meidän kodissa tähän mennessä. 


Saatiin oma erillinen ruokailutila ja olkkarille myös oma tila. 
Meillä on usein juhlia tai perhettä sekä ystäviä muuten vain syömässä ja kahvittelemassa, joten meidän pieni ruokapöytä tuntui todella ahtaalta. Ihanin juttu ehkä olikin saada suuri pöytä, jonka ääreen mahtuu paljon ihmisiä. 220cm pitkä pöytä ja penkit tilattiin paikallisen kalustetalon kautta. 
(Nyt hoksasin, että koko pöytä ei näy näissä kuvissa ;D Joten jospa pian taas uutta kirjoitusta olisi luvassa)


Lisäksi vihdoin oli tilaa hankkia kunnon sohvat. Ja yllättävän helposti löytyikin täydelliset sohvat. Kriteereitä oli mm, riittävän korkeat jalat, jotta imurointi ja kadonneiden lelujen metsästys on helpompaa, kiva väri sekä siro, persoonallinen muoto. Nämä on tilattu nettikaupan kautta ja viimeiseen asti pitikin jännittää, että millaiset sieltä tulee kun ei päässyt livenä katsastamaan. Sohvat oli tosi edulliset ja silläkin jännättiin, että minkähänlaiset rimpulat ovat. Noh, eiväthän nämä kyllä tukevimmat mahdolliset ole. Mutta ajateltiin laittaa kulmaraudat vielä jalkoihin, joten eiköhän asia sillä korjaannu. Kovin tyytyväisiä näihinkin ollaan!
Tuo kahden istuttava pikkusohva on mulle ihan täydellinen leffasohva. Nyt minä päätänkin vähentää iltatöitä ihan reilusti, jotta jää aikaa nauttia tästä kotipesästä.


Päätyseinä tapetoitiin Rebel Walls-malliston Wall Garden-tapetilla ja tällä saatiinkin korostettua vanhan talon fiilistä. Tuo oli kyllä ihan nappivalinta! 
Ja pitikin taas mennä selaisemaan Rebell Wallsin tapetteja... kääääk, tahtoo lisää! 
Noh, onneksi ensi vuonna pääsee taas sisustamaan monta huonetta ;)
On noissa kyllä paljon sellaisiakin tapetteja, joista en niin innostu. Esim jotkut kaupunkimaisemat, graffitit, tms ei oo mun juttu. 


Tavarat ja huonekalut vähän vielä hakee paikkojaan, mutta nyt on kyllä semmonen olo, että nyt tämä on niinkuin pitääkin. Meillä on tilaa touhuta ja hääräillä!
Joulun aikana saatiinkiin monta kertaa jo talo täyteen kivoja tyyppejä ja uuden vuoden juhlatkin pian lähestyy. 


Tämä mahtava vitriini oli edullinen löytö fb-kirpparilta. Onneksi sille löytyi säilytyspaikka siihen saakka kunnes se tänne meille mahtui. Appiukko ahkeroi siihen uuden maalipinann ja uudet vetimet kruunaa kokonaisuuden. 
Se on ihan kuin tuohon tehty!

9 kommenttia:

 1. Niin kaunis koti ja tunnelmallinen! :)

  VastaaPoista
 2. Tunnelmallisen näköistä ja ihana tuo sinun kaappisi. Hyvää ja idearikasta uutta vuotta tv Liisa

  VastaaPoista
 3. Teillä on tosi tunnelmallinen ja kotoisan näköinen koti : ). On ollut kiva lueskella kirjoituksiasi ja katsella kuvia. Samalla on itsekin saanut inspiraatioita omaan arkeen. Ps. Mitä kangasta olkkarin ja keittiön verhokapat ovat? T: Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Onpa mukavaa kuulla, jos olet täältä inspiraatiota löytänyt :) Molemmat kankaat on Marimekkoa, Sanna Annukan suunnittelemat kuosit. Keittiössä Raanu (mun ihan ehdoton joululemppari!) ja olkkarissa Taikamylly <3

   Poista
  2. Kiitos tiedosta : ). Nuo kankaat sopivat varsin hyvin joulunaikaan ja niitä voi käyttää muulloinkin. -Anne

   Poista
 4. Eikä, miten ihana tapetti! Sieluni silmin jo näin tuon minun tulevan ateljeen seinällä..mutta voih, se ei ollutkaan paperitapetti, vaan jotain ihan muuta ja minun kukkarolle liian kalliskin. Tosin samanlaisen seinänhän saisi itse tehtyä, mutta melkoinen vaiva siinä olisi.. Muutenkin mukavan näköinen koti, pitää käydä taas toisinaan täällä ihmettelemässä :)

  VastaaPoista
 5. Eikä, miten ihana tapetti! Sieluni silmin jo näin tuon minun tulevan ateljeen seinällä..mutta voih, se ei ollutkaan paperitapetti, vaan jotain ihan muuta ja minun kukkarolle liian kalliskin. Tosin samanlaisen seinänhän saisi itse tehtyä, mutta melkoinen vaiva siinä olisi.. Muutenkin mukavan näköinen koti, pitää käydä taas toisinaan täällä ihmettelemässä :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis koti :) Mistä ostitte nuo sohvat?

  VastaaPoista