keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Cinnabon.. mmmm, bonbon!


Oottekos kuullut näistä Ameriiikan herkuista, Cinnaboneista nimittäin?
Minä satuin näkemään yhden ohjelman, jossa mies teki näitä ja oli iiiihan pakko kokeilla tehdä itsekin. Leivoin näitä sitten pakastimeen valmiiksi vauvavieraita varten. 
Cinnabon on siis jenkkiläinen kahvilaketju, jonka päätuote on herkullinen kanelikierrepuusti, jossa tuorejuustokuorrute. 

Kanelikierrepullahan on melkein mun leivontabravuuri ja niitä tulee tehtyä aika usein. Pakasteessa pitää aina olla pullaa. Tein nämä cinnabonit aiemmin hyväksi havaitulla pullataikinalla. Seuraavalla kerralla kokeilen kuitenkin näissä sitä ihan "oikeaa" cinnabon-taikinaa, joka kohotetaan kylmäkohotuksella. 
Taikinan täytteenä on fariinisokeria, kanelia ja voita. Lisäksi täytteessä on ksantaanijauheta, sen ansiosta täyte ei valu pois vaan pysyy pullan sisällä. Tästä eteenpäin käytän kyllä aina tuota ksantaania tällaisissa täytteissä! Ja minusta parasta nämä pullat on paistaa sellaisella muffinssipellillä; näin pullista tulee oikein mehukkaita ja maukkaita. 

Kuorrutteessa on käytetty tuorejuustoa, tomusokeria, voisulaa sekä vanilja-aromia. Sellaisessa sopivassa suhteessa ;) Jos karkeasti heittelisin jotain määriä, niin 100g tuorejuustoa, 4dl tomusokeria ja 70g voita. Mutta näissä pitää minun mielestä seurata koko ajan seosta ja lisäillä aineksia tarvittaessa. 

Minun ekat cinnabonit ei ollut ihan priimaa, mutta hirmuisen herkullisia! Mulla tuli kiire hierontaan ja ehdin äkkiä vain ottaa pullat uunista. Tuo kuorrute kun tulisi levittää lämpimien pullien päälle, niin se vielä "leviäisi" ja asettuisi päälle kauniisti. Mutta kyllä nää oli oikeita herkkusuun pullia. Nam! 


6 kommenttia:

  1. Kuullostaa vähän liiankin hyvältä. Onko vielä pitkään vauvan tuloon? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alle viikko on enää laskettuun päivään, joten viimeistään kolmen viikon päästä pitäisi tuhiseva nyytti olla kainalossa :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tässä linkissä kerrotaan vähän lisää ksantaanista: http://www.vuohelanherkku.fi/fi/tuotteet/jauhot-ja-seokset/farina-tuotteet/item/85-ksantaani.html
      Meidän kaupasta ainakin löytyi sieltä, mistä esim leivinjauheet, mausteet, yms..
      Noin teelusikallisen laitoin tätä jauhetta pullatäytteen joukkoon ja hyvin toimi! :)

      Poista
  3. Näyttää kyllä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  4. Jessus näitä sun reseptejä. :D Kuala alko eilen valua ihan kirjaimellisesti, ku tätä luin. Sen verta vilkkaasti sylkirauhaset rupes toimiin. :)
    Ja voi, vähhiin käy vauvaton aika. Tsempit loppumetreille!

    VastaaPoista