keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Mainin bileet

 Viikonloppuna juhlimme pientä myyryläistämme, Maini Isla Inkeria <3
Juhlapaikkana jo aiemmin hehkuttamani Perinnepiha, sää todella aurinkoinen, samoin meidän ihanat vieraat. Ajattelinpa, jotta kerron hieman tästä meidän nimijuhlan "kaavasta".


Elikkä meidän perhe kun ei kirkkoon kuulu, niin lapsia ei luonnollisestikaan kasteta. Me vietämme siis nimijuhlaa ja näin ollen ollaan saatu vapaat kädet siihen, että ollaan luotu oma seremoniamme tälle nimeämiselle. 
Joskus satuin vahingossa eksymään jollekin keskutelupalstalle, jossa tätä nimijuhla-aihetta käsiteltiin. Suurin osa tyrmäsi idean täysin, kommentit oli tämän kaltaisia: "jos lasta ei kasteta kirkon jäseneksi, silloin ei ole kyllä mitään oikeutta juhlaan.". PYH, sanon minä! 
Meillähän on ihan sama oikeus juhlia meidän vauvaa ja uutta nimeä kuin muillakin. 


Noniin, elikkä meidän juhla alkoi alkumaljoilla ja tervetulo-toivotuksella. Tämän jälkeen otettiin juhlaväestä yhteiskuva. Tämä heti alkuun siksi kun yleensä tällaiset aina unohtuu ja jälkeenpäin harmittaa. 

Yhteiskuvan jälkeen siirryttiin sisälle ja vieraat pääsi heti pienen kilpailun äärelle. Oltiin etukäteen jaettu vieraat kolmeen ryhmään. Tällainen pieni kisailu ryhmissä vapauttaa kivasti tunnelmaa, me ei missään nimessä haluttu mitään virallista ja vaivautunutta pönötystä vaan juuri niin, että kaikilla on kiva olla :) Ryhmät sai siis pienessä rasiassa vauvan nimen kirjaimet ja saivat pienen hetken aikaa pähkäillä nimeä.
Yksikään ryhmä ei arvannut oikeaa nimeä, mutta aika hauskoja ehdotuksia tuli! 


Tämän kisailun jälkeen oli aika kertoa hieman nimen taustaa ja historiaa, sekä kertoa, miksi juuri tämä nimi valittiin. Sen jälkeen tietysti se kaikkein jännittävin eli nimen paljastus :) 

Sitten kutsuttiin Mainin haltijakummit eteen ja kerrottiin hieman "tehtävistä", joita toivotaan heidän toteuttavan. Mm. tukemaan vanhempia kasvattamaan Mainista ennakkoluuloton, rohkea ja muut ihmiset huomioon ottava. Jokainen kummi sai kummitodistuksen. Kummitodistuksessa oli kaikissa sama teksti, mutta sen lisäksi jokaisella kummilla oma henkilökohtaisempi osio. 

Tämän jälkeen vieraat saivat vielä pöytäryhmissä pienen kirjoittelutehtävän; 
oltiin etukäteen tehty lomake, jossa kyseltiin mm. tämän hetken uutuus jätskimakuja, hittibiisejä, suosituimpia tv-sarjoja, jne.. 


Tässä välissä syötiin vatsat täyteen suolaisia herkkuja. (herkkupostaus on tulossa erikseen, niin voin sitten muutamia reseptejäkin jakaa)
Syönnin jälkeen pikkusysteri soitti kauniin kappaleen huilulla


Vieraat oli ennen juhlaa saanut tekstiviestin, jossa kerrottiin, että halutessaan jokainen voi tuoda juhlaan jonkin muiston tästä päivästä. Se voi olla vaikkapa kiintoisa lehtileike, karkkipaperi.. melkein mitä vaan. Yhtenä ohjelmanumerona kerättiin Mainille tällainen muistojen laatikko, joka suljetaan ja sen saa avata 16.3.2032, eli silloin kun Maini täyttää 18-vuotta. Lisäksi vieraat kirjoitteli Mainille terveisiä pikkulapuille ja nekin suljettiin laatikkoon. Ja nuo lomakkeet, joista jo aiemmin kerroin, laitetaan myös laatikkoon. Nyt laatikko on aika säilöä hyvään talteen ja ottaa esille 18-vuoden päästä. Maailma on varmasti muuttunut paljon silloin!

Mummu ja lapset poseeraa :) 
Ompelin meidän typyille juhlamekot vanhasta verhokankaasta, tuli ihanat! Helmassa puuvillapitsi. 
Tuure sai samasta kankaasta kaulaansa rusetin.  Kun muistojen laatikko oli kasattu, alkoi jo kahvihammasta kolottaa ja siitä siirryttiinkiin makeisiin herkkuihin ja kahviin.


Taustalla juhlassa soi mun kasaama soittolista, täynnä hyviä biisejä. Tietystikkin ;)


Loppuun vielä meidän perhepotretti!


Juhlista jäi tosi kiva fiilis, kaikki meni suunnitelmien mukaan. 
Juhlien järjestely ja juhliin osallistuminen on vaan niiiiin mukavaa!
Onneksi tänä kesänä on luvassa monet juhlat :) 

22 kommenttia:

 1. Voi kuinka kivat juhlat ja niin ihana tuo muistolaatikko ajatus. Onnea Mainille kauniista nimestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja juu, se oli kyllä ihana idea! Ei ihan oma oivallus, vaan netistä varastettu ;)

   Poista
 2. Kyllä on kaunis nimi!
  Näytti olevan kaikin puolin mukava juhla ja tuo muistolaatikko on ihan loistava ajatus.
  Meidänkään lapsia ei ole kastettu ja nimijuhlatkin jäivät pitämättä. Mummoni jopa luuli esikoisen kanssa, ettei tyttö saa nimeä virallisesti, kun ei ole pappia kastamassa. Kuulemma niin kuin kissalle nimi annettiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen taplaa tyylillään, ja se on just parasta! :)

   Poista
 3. Ihanat juhlat! Tietenkin jokaisella on oikeus juhlia vauvan nimensaamista. Kaunis nimi pienellä. Inkeri erityisesti sykähdyttää. Se on äitini nimi ja myös oman neitini toinen nimi. Odotan kuola suupielestä valuen sitä herkkupostausta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, meiltä löytyy sitten kaimat! Inkeri on ihana :)

   Poista
 4. Ihanat juhlat ja kaunis nimi. Sinulla on ihana perhe!

  VastaaPoista
 5. Onnea Mainille hienosta nimestä :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis nimi. :) Ja ihanan oloiset juhlat, huraa kaikelle antipönötykselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja mikä sana: antipönötys!! Huippu! Tarvii ehkä joskus jatkossakin käyttää ;)

   Poista
 7. Hianot nimiäiset! Ei tosiaankaan mitkään pönötysjuhlat. Onnee tytölle nätistä nimestä. :-)

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihanat juhlat ja ihana idea tuo muistojen laatikko <3 Onnea Mainille kauniista nimestä!

  VastaaPoista
 9. miksi olette antaneet kaikille lapsillenne hiukan vanhanaikaiset nimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen varmaan sen kummempaa syytä ole kuin että tykätään vanhoista ja perinteisistä nimistä :) Samoin perinteikkyydestä muissakin asioissa.

   Poista
 10. Ihan parhaat on juuri tuollaiset nimijuhlat! Varmasti kaikki vieraatkin osasi arvostaa, kun ei ollu kyseessä mitkään jäykät ristiäiset. Maini saa aivan ihania muistoja tuosta päivästä sitten itselleenkin :) Minäkin odottelen kummitodistusta, niin monta kertaa on tullut harmiteltua, kun meillä ei ole niitä kummin tehtäviä missään ylhäällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin toivon :) Mulla on ne teidän kummi-asiat kyllä siellä hääkirjassa ylhäällä, joten jospa minä skarppaisin ja saisin teillekkin pian todistukset kirjoitettua. Ihan vähän myöhässä vaan..

   Poista
 11. Voi apua mikä ihana blogi. Ja juhlat. Ja muistojen laatikko. Ja kaikki! Voisin toteuttaa tuon muistoboksin Kerstin 1 v. synttäreille, joita vietetään toukokuussa. :)

  VastaaPoista