keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Itte tehty jätski!


Tein siskon rippijuhliin macaroneja ja niistä ylijääneille keltuaisille mietiskelin käyttöä.. 
Sitten päädyin tekemään jätskiä. Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli kivoja jätski-ohjeita; erästä ohjetta hieman muutellen valmistin tätä herkullista, täyteläistä vanilja-jäätelöä!



Ihana kotitekoinen vaniljajäde: (n. 8 palloa)

Tarvitset: 
4 keltuaista 
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
1½dl maitoa
vaniljatanko 

Työvaiheet:
- Vatkaa keltuaiset ja ½dl sokeria
- Laita vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä tanko kattilaan. Lisää kattilaan maito, kerma ja ½dl sokeria. Kuumenna seos hitaasti. 
- Kaada muutama desi kuumaa seosta keltuais-sokeriseokseen ja vatkaa voimakkaasti. 
- Sekoita keltuaisseos kattilaan kuuman kermamaidon sekaan, sekoita kunnes sakenee. 
- Siivilöi seos ja anna jäähtyä välillä sekoitellen. 
- Laita seos jääkaappiin pariksi tunniksi. 
- Pakasta jäätelöä yön yli. 

Ihana kakkualusta on muuten Käpyseltä <3



Meillä tämä herkku nautiskeltiin kinuskikastikkeen ja pistaasipähkinöiden kera. 
Ihana yhdistelmä! 


Melko pienellä vaivalla saa valmistettua aivan mielettömän hyvää jäätelöä itse. 
Tätä voi myös maustaa aivan mielensä mukaan. Ennen pakastimista joukkoon voi sekoittaa vaikka marjasosetta, kokonaisia marjoja, pähkinärouhetta, suklaakastiketta.. mitä vaan :)


Nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti