sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Lego-synttärit


Torstaina meillä järjestettiin ensimmäiset lastenkutsut; 5-vuotiaan kaverisynttärit. 
Viisi kaveria tuli meille juhlimaan lego-synttäreitä :) 
Legot on pojun mielestä nyt tosi kova juttu ja halusikin synttärit järjestettävän lego-teemalla. Oli tosi kivaa järkkäillä näitä kemuja kun pojalla oli kivasti ideoita itsellään ja halusi kovasti olla auttamassa mukana :) Kaikki alkoi tietysti kutsujen askartelulla ja päätettiin tehdä tuollaiset lego-ukon pään näköiset. Tosi helppo toteuttaa ja tulihan niistä hauskat! 


Hirmuisesti jännitti, että miten meillä menee kun talossa vilistää seitsemän lapsukaista. Mutta oon kyllä tosi positiivisesti yllättynyt; meillä meni tosi kivasti, lapsilla oli hauskaa ja kaikki onnistui hyvin! 
Juhlavieraat oli 3-6-vuotiaita. Järjestettiin jotain teemaan sopivaa ohjelmaa; juhlat aloitettiinkin "aarteenmetsästyksellä", eli jokainen lapsi sai oman passin ja ryhmissä lähdettiin kiertämään ulkona. 


Puutarhaan oli piilotettu noin 30 pahvista lego-ukon päätä ja aina sellaisen huomattuaan piti laittaa raksi passiin. Kun passi oli täynnä, jokainen sai pienen yllärin kotiin vietäväksi. 

Tämä ohjelma toimi tosi hyvin kaiken ikäisten lasten kanssa ja lapset oli tosi innoissaan tästä :) Herkkuja oli tarjolla monenlaista. Päätin kuitenkin, että hirmuisesti en näille kaverisynttäreille mitään leivo ja se taisi olla ihan hyvä ajatus. Muutamalla vieraalla oli allergioita ja halusin kuitenkin että kaikki voi syödä kaikkea. Lapsi päätti itse suurimman osan tarjottavista.
Suolaisena meillä tarjottiin pikkupitsoja, poppareita, coctail-tikkuja (nakkeja, juustoa, lihapullaa, tomaattia). 
Makeita herkkuja oli lego-ukkotikkarit (vaahtokarkkia, joissa kuorrutuksena keltainan candy melts), karkkipopparit, hedelmä/marjavartaat, karkkia, jätskikakku. 
Lakritsijäätelö on pojan lempparia, joten siitä päätettiin tehdä "kakku". Todella yksinkertainen juttu, mutta silti jättimäinen leegopalikka herätti ihastusta pöydässä :)
Yksi ohjelmanumero oli lego-ukon pään paikoilleen laittaminen silmät sidottuina. 
Tästäkin lapset tykkäs kovasti! 


 Juhlien lopuksi mentiin vielä ulos puhaltamaan saippuakuplia ja potkimaan jalkapalloa. 
Voi miten mukavaa meillä olikaan. Juhlat kesti kaksi tuntia ja se oli kyllä juuri sopiva aika. Ja oli tosi hyvä, että oltiin mietitty ohjelmaa etukäteen koska muuten meininki olis mennyt turhan levottomaksi. Johtui ehkä siitä että paikalla oli niin eri-ikäisiä lapsia ja kaikkien leikit ei välttämättä niin kohdannut. 
Meidän nuorimmainen oli synttäreiden ajan mummulassa, joten meitä oli kaksi aikuista ja lisäksi vielä minun sisko auttamassa. 
Olin etukäteen vähän siinä uskossa että juhlissa tulee olemaan ihan kreisi meininki ja "särkyyköhän astioita", "täällä on varmaan ihan järjetön siivo illalla", "lapset hyppii sokerihuppelissa pitkin seiniä", "oonkohan ite ihan hermoraunio"... Mutta mikään näistä pitänyt paikkaansa ja meillä kaikilla jäi tosi kiva fiilis näistä ensimmäisistä kaverisynttäreistä. 
Hyvä niin, koska näitä varmaan on luvassa aika monet tulevina vuosina ;)


2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä:) Ja hauska idea tuo legopalikka jätskikakku!

    VastaaPoista
  2. Ihan huippuidea ja toteutus myös!

    VastaaPoista