lauantai 27. heinäkuuta 2013

Lehdet lentää, lehdet lentää..

... nooo, ei ihan vielä lennä. Mutta sen verran olin jo syys-aatoksissa, että aloittelin tekemään muksuille syysvaatteita. Aloitin Lainasta, koska olit vahvat visiot parista kankaasta. :)

Kaksi settiä valmistui siis viileämpiä päiviä odottelemaan. 
Kaksi kangasta, joita suorastaan rrrrakastan; Sampsukan Onerva ja Verson puodin Paratiisin puutarha. 
Molemmat joustofroteeta. 
Ajattelin heti, että haluan niistä Lainalle legginsit ja kuviolliset leggarit tarvitsee vähän simppelimpää, yksiväristä yläosaa. Ajatus yksivärisestä mekosta kuulosti kuitenkin tylsältä, joten jotain pientä kivaa niihin piti keksiä. 
Onerva sai kaverikseen mustan velour-tunikan, johon aplikoin kaksi kukkaa. Tuli minusta kovin suloinen! 
Paratiisin puutarha sai parikseen ruskeasta joustiksesta tehdyn mekon, jossa on kukka-taskut. 

Kaavat omia, yksiväristen kankaiden alkuperää en muista :(13 kommenttia:

 1. ihan super söpöjä!!

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva idea tehdä noin päin: pöksyt kuviollisesta ja yläosa yksivärisestä. Vaihtelua! Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Juu, mää olen jo pitkään haaveillut noista kuvio-leggareista. Mutta kun ne tarvii sitten sen vähän hillitymmän yläosan. Oon vaan lykännyt, kun jotenki niitten ihan perus(tylsien) vaatteiden ompelu tökkii, mutta noitten tekeminen oli kivaa ja lopputulokseen olen tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 4. Oi, ihanat setit! Voisin haluta tollasen vihreen setin oranssina Iialle. Onnistuisko? :) T: Tiina

  VastaaPoista
 5. Elikkä, mulla on jäljellä noista enää tuota oranssia kangasta. Vihreäpohjainen Onerva on loppunut :( Mutta laitatko Tiina vaikka fb:n kautta tarkempaa viestiä, jos haluat jotain vaatetta tilata :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihastuttavia vaatteita olet tehnyt!!

  VastaaPoista
 7. On pitäny jo aiemmin kommentoida, mut siis ihania nää. Ja kaikki muutki täällä esitellyt vaatteet. On se hianoo, ku jotkut ossaa. Ite unohdin siihen kädentaito- jonnoon mennä. :D
  Osaaks heittää jonkun arvion kuin paljo maksais sellaset haaremihousut n. 100- senttiselle? (Siis sen malliset ku oli ne vihreepallolliset jossain aiemmasa kuvasa.)

  VastaaPoista
 8. No kiitosta vaan kovasti! :) Mää opettelin tän käsityötaidon aikuisella iällä oikeestaan vasta. Ylä-asteella muistan, miten inhosin kässää. Ompelin sillon ittelleni pinkit jousut, joista tuli ihan kamalat :D
  Noi haaremit on koossa 86-104cm 25€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, unohtunu vastata vallan.. Mää tein inventaarioo isomman mukulan kaappiin, ja tulin siihen tulokseen et se ei housuja tartte. Mut piänemmällä olis housujen menevä rakonen. Onks jottain paikkaa, mistä näkis kankaita tarkemmin? Jottain pinkkiä olin ajatellu, velouria tai froteeta lähinnä. Mut jos jottain oikein superpehmosta collegee on, ni seki menis. :)
   Jään odottelemmaan sun lomaltapalluuta, ni josko sit palailis tarkemmin.

   Poista
  2. Toivottvasti tämä viesti nyt tätä kautta sut tavoittaa! Mulla on tällä hetkellä sellainen frotee/velour-tilanne että ei ole kyllä oikein mitään pinkkiä :( Jos haluat silti kuvaa vaihtoehdoista, niin voit laittaa mulle vaikka sähköpostia: melutalossa@gmail.com :)

   Poista