Lupailin tänne blogin puolelle ohjetta tähän herkulliseen juustokakkuun, joten nytpä tulee :)
Juustokakkuja on niin kiva tehdä, kun täytteitä voi muokkailla mielensä mukaan ja eri väreillä voi leikitellä ja tehdä erilaisia kerroksia. Tällä samalla ohjeella tein tuon alla näkyvän kakun sekä yläpuolella olevat leivokset. Kakun muodossakin vain mielikuvitus on rajana.
Tämä resepti on täysin minun oman pään tuotoksia, joten jotkut asiat voi varmasti tehdä toisinkin. Tällaisissa simppelimmissä leivonnaisisssa en mittaile yleensä sokereita, jne, mutta tätä reseptiä varten yritin pikkuisen miettiä paljonko mitäkin menisi.
Suussa sulava juustokakku
Tarvitset:
n. 300g suklaa-täytekeksejä (esim Dominoja
75g voita
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl kuohukermaa
2dl maitorahkaa/turkkilaista jogurttia, tms
5 liivatelehteä
n. 1dl kuumaa kahvia
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
- Ensiksi murkataan keksit ja sekoitetaan voisula joukkoon. Keksiseos levitetään leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan/uunipellin päälle. (Ehdottomasti paras tapa keksien murkaamiseen on minun mielestä omat kädet. Kaikki tehosekoitin/muovipussiviritelmät oon todennut vaan hirmu hankaliksi)
-Tässä välissä kannattaa laittaa kahvi tippumaan ja laittaa liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään siihen tuorejuusto, rahka/jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoitetaan hyvin.
- Puristellaan vedet liivatelehdistä ja sekoitetaan ne kuumaan kahviin. Annettaan hetken aikaa jäähtyä.
Sitten sekoitetaan kahvi-liivateseos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Tämä vaihe on ehkä ainoa, missä juustokakku voi mennä pieleen. Eli liivateseoksen tulee olla tasaista ja se tulee sekoittaa huolellisesti, ettei valmiiseen kakkuun jää ikäviä liivate-klönttejä.
- Sitten jaetaan täyte kahteen kulhoon ja sulatetaan suklaat.
Toiseen täytteeseen sekoitetaan maitosuklaa ja täyte levitetään keksipohjan päälle. Kakku kannattaa laittaa heti viileään, jotta täytee ehtii jähmettyä ennen seuraavan kerroksen laittamista.
Loppuosaan sekoitetaan tummasuklaa. Ja itse lisäsin siihen vielä vähän jäähtynyttä kahvia.
Kahvin määrää voi muuttaa mielensä mukaan. Minä olen kahvikissa, joten tykkään oikein mokkaisesta mausta :)
-Hieman jähmettyneen maitosuklaatäytteen päälle kaadetaan loput täytteestä ja kakun täytyy hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
- Koristelussa sitten vain mielikuvitus on rajana.
Mukavia leivonta- ja herkutteluhetkiä! :)
Ja mielelläni otan reseptistä palautetta vastaan! Toivottavasti mitään oleellistä ei unohtunut ;)
Nam, pakko kokeilla vaikka Kuopuksen 4-v-synttäreille. :)
VastaaPoistaSuosittelen :) Vaikka tässä on kahvia, niin meillä ainakin lapset tykkäsi ihan yhtä paljon kuin aikuisetkin!
VastaaPoista