sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Tyttöjen reissu

Me vietettiin eilen aika ihana päivä kivalla porukalla! 
Auto oli täynnä tyttöenergiaa kun suunnattiin kohti Jyväskylää ja Käsityökorttelia. 
Käsityökortteli  on Suomen Käsityöyrittäjien myyntitapahtuma, joka tänä vuonna järjestetään neljän tapahtuman kiertueena; Jyväskylässä, Seinäjoella, Helsingissä ja Tampereella. 
Me lähettiin viettämään mukavaa päivää yhdessä ja ihastelemaan suomalaista käsityötä. 
Jokaisessa kojussa oli kivoja tuotteita ja kaikkialta olisi voinut jotain ostaa :)
Minäpä kerron muutamasta, minun mielestä tosi kivasta, yrittäjästä.



Tietysti ystäväni Heinin tuotteita täytyy kehua :) Heini tekee ihania koruja, joista löytyy sopiva varmasti jokaiseen tilaisuuteen ja lisäksi ommeltuja tuotteita; laukkuja, pussukoita, ihania maatuskajuttuja.. Täältä löytyy Handmade by Heinin verkkokauppa.

Teelikamenttenin blogia olen seurannut jo pitkään ja nämä ompelukset on niin kovin ihania ja pirteitä :) Olipas kiva päästä näkemään ihan livenä. Tällä kertaa mitään ei lähtenyt mukaani kotiin asti, mutta kierrätyskankaasta valmistettu Tarina-mekko on varmasti jossain vaiheessa saatava!


Seuraan myös Susannan blogia ja hän kirjoittaa kyllä niin mukavalla tavalla; suoraan, hauskasti ja painavaa asiaa käsityöyrittäjän arjesta. Olikin tosi kiva päästä käymään Susannan riepukioskilla. Laina sai valita meille kotiin lähtevän rätin, se oli "keltainen kitu" (kisu siis). 
Vaikka kuvia onkin nähnyt, niin on silti kiva saada kasvot näille "virtuaalisille tuttaville".


Tämä koju sai minut ihan tolaltani :) Löysin Maheka Designin nettikauppaan vasta muutama päivä ennen Käsityökorttelia ja olikin kiva huomata, että näitä ihanuuksia löytyy myös Jyväskylästä. Nämä on siis aidoista vintagetapeteista (50-70-luvun) valmistettuja rasioita. Noista voisin kotiuttaa vaikka kaikki, joten valinnan vaikeus oli todella suuri! Päädyin lopulta tekemään tilauksen kahdesta rasiasta. Nyt oottelenkin innolla rasioiden saapumista :)


Ahdin tilan myyntikoju oli kyllä ehdottomasti kaikkein magein! Vau, mikä ihanan pirtsakka auto. Eikä myytävät tuotteetkaan kyllä kalpene kojulle. Toinen toistaan suloisempia juttuja, suosittelen tutustumaan! Erityisesti keppihepat oli ihania :)


Kirpparikierros jäi suunniteltua lyhemmäksi kun käytiinkin lopulta vain yhdellä kirppiksellä, Varikon kirppiksellä. Oli oikein mukava ja siisti kirppis. Mitään suurempia löytöjä en kuitenkaan tehnyt, mutta jotain pientä kuitenkin :) Meidän pikku-tytöt alkoi olla jo vähän väsyneitä ja nälkäisiä, joten päätettiin suunnata syömään. Ja masut pullolleen syötiinkin! :) 
Jälkkäripaikkaa etsiessä kohdattiinkin mukava yllätys; nimittäin kävelykadulla vietetiin jotain pyöräilytapahtuman avajaisia ja siellä esiintyi Jukkapoika. Tytöt tanssi ihan innoissaan ja meillä on vielä tänäänkin puhuttu on Jukkapojasta :) Ja toki se oli itsestäkin kiva juttu, hassu sattuma. Aurinkokin alkoi paistamaan niin tuli ihan kesäinen fiilis. 

Meidän päivän kruunasi ehdottomasti aika mielettömät jälkkärit. Pallot Ben & Jerrys-jädeä, cheesecakea ja browniesia. Nammmm! 


Blogissa on tullut tällainen ihan suunnittelematon hiljainen hetki. Olen innostunut tekemään pikkuremppaa kotona ja olohuone onkin kokenut aika ihana muutoksen. Kunhan saan fiilailtua kaikki pikkujutut kuntoon, niin kuvia tulee :)

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

  1. Voi miten ihana takki tuolla rattaissa seisovalla tytöllä! Oletko itse ommellut?

    VastaaPoista
  2. Oi, Jukkapoikaakin :) En yhtään ihmettele, että meni tytöillä jalan alle! Kuulostaa täydellisen kivalta tyttöjen humputtelupäivältä <3.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihastuttava matka teillä ollut! Kiitos, kun pääsin bloggauksen kautta mukaan :).

    VastaaPoista
  4. Olipa kiva huomata, että Ahdin tilan kauppa-auto on bongattu :) Kiva blogi täältä löytyikin, tulen toistekin :)

    VastaaPoista
  5. Tuo tytön takki iski minunkin silmääni jo Käsityökorttelissa. Aivan ihana! Ja kiva kun Teelikamentten oli päässyt mukaan postaukseesi :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos postauksesta! Tuli ihan hymy huulille, taisitte viihtyä. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitti kivoista kommenteista! :) Lainan takista en voi ottaa kunniaa itselleni, vaikka kovasti tahtoisinkin. Se on erään taitavan pyhäjärvisen ompelijan aikaansaannos. Näin kuvan siitä, ihastuin ja halusin välittömästi ostaa sen Lainalle :)

    VastaaPoista