perjantai 10. toukokuuta 2013

28 x kakku


Heti kun näin tämän Linda Lomelinon kirjoittaman kakkukirjan, halusin sen itselle. 
Kirjassa on ihan uskomattoman kauniit kuvat ja mahtavia ideoita koristeluun, jne.. 
Jokainen kakku näytti ihanalta ja kokeilemisen arvoiselta, joten siitä syntyi minun 
28 x kakku-projekti. 
Päätin, että teen jokaisen kirjan kakun järjestyksessä. Mitään aikarajaa en itselleni asettanut, mutta aina sopivan tilaisuuden tullen yhden herkkukakun leivon. 
Viidennessä kakussa olen menossa ja herkullisiahan nämä kaikki on ollut. Erikoista Lindan kakuista tekee se, että ne on tehty halkaisijaltaan n. 15cm:n (aika pienellä siis) vuoalla ja ovat tuollaisia korkeita. 
Jotenkin hirmu suloisia! 

Mutta mä oon kyllä melko vakuuttunut siitä, että aika monta kakkua on saatu noita kirjan kuvia varten tehdä. Sivuilta löytyy nimittäin tuollaisia täydellisiä kakunleikkauskuvia, enkä usko, että tuollaiset leikkauspinnat on mahdollista onnistua joka kerta noin :D Ja minäpä ajattelin laittaa tänne nyt kuvaa tuosta omasta vadelma-browniekakusta leikattuna ;)

Noh, mitäs sanotte? :D ..ei ihan yhtä kaunis ja tasainen kuin esikuvansa, mutta kyllä se maussa voitti tuon ulkonäön. Nam! :)


Muuten kakku onnistui kyllä hyvin ja onhan se noin leikkamattomana aika nätti ja söpö. 


 Seuraavana vuorossa olevat kakut vaativat jotain tuoretta, toinen kirsikoita, toinen mustikoita. Joten saattaa olla, että ne hyppään yli ja palaan niihin kun tuoreita marjoja on saatavilla! 

5 kommenttia:

  1. Voi Melutalon mestari! Sä oot kyllä niin taitava ja ahkera, ihana! Mä oon kans haaveillu tosta "teen joskus järjestyksessä kaikki leivonnaiset" mutta kun projektit tuppaa aina jäämään kesken, niin olen ihan innoissani sun leipomisaikeista! Ihana nähdä mitä kaikkea onkaan vielä luvassa!!! Viikonloppuna selasin Kinuskikissan kirjaa ja sain maistaa sen ohjeella tehtyjä Tomino-keksejä, voi taivas mikä herkku!!!
    Käytiin pikapyrähdys Pyhiksessä ja oisin hirveesti halunnu käydä moikkaamassa mut en ehtinnä. Kesällä taas Kihujen aikaan maisemissa, treffataan sit jos ehditään :) t. Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Merja, kiitos jälleen kerran! :) En määkään yleensä oo mikään suurien/pitkien projektien ihminen, mutta katotaan jaksaako kakkukirja pitää otteessaan loppuun saakka. Kinuskikissan kirja on kyllä kans aivan mieletön!
      No heii juu, ehottomasti treffaillaan kihuilla! Olis kiva nähdä :)

      Poista
  2. Enpä oo muuten ikinä ajatellu, että millähän lasermiekalla ne noita kakkuja leikkaa, kun on niiiiiiin täydellistä jälkeä! :D Ja varsinkin vielä noin korkeat palaset. Mutta onneksi se ulkonäkö ei oo pääasia, vaan uskon että tuo sun versio oli herkullinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraava kakku onnistuikin jo paremmin, ei tarvinnut edes lasermiekkaa siistiin leikkaukseen :) Eli ehkäpä se 28. kakku on jo täydellinen ;)

      Poista